Meniul Comisiei Europene de Ziua României va fi alcătuit din sărmăluţe şi ciorbă de perişoare
Ziua Naţională a României se sărbătoreşte în avans, joi, la sediul Comisie Europene, unde se vor servi produse tradiţionale româneşti, ca sărmăluţe, ciorbă de perişoare sau salată de vinete.
La prânz, în Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, se vor servi „produse tradiţionale româneşti – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, caşcaval de Covurlui, piept de raţă şi costiţă ţărănească, dar şi sucuri naturale de mere şi vinuri româneşti”, menţionează un comunicat al Comisiei Europene.
În plus, la cantina Comisiei Europene meniul va include, în premieră, salată de vinete şi salată de boeuf, ciorbă de perişoare, sărmăluţe în foi de varză şi plăcintă cu brânză şi stafide.
Sărbătorirea Zilei Naţionale a României se va încheia cu o recepţie oferită de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, şi cu un concert susţinut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege şi al Orchestrei Filarmonice din Londra.