Ministerul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut vineri o discuţie cu telefonică cu Nicolae Popescu, noul ministru de Externe al Republicii Moldova, ocazie cu care l-a felicitat pentru funcţia obţinută şi l-a invitat să efectueze o vizită la Bucureşti pentru a vorbi despre consolidarea relaţiei bilaterale, vizită pe care acesta a acceptat-o pentru 1 iulie.
„Ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu a avut astăzi, 21 iunie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu.
INCENDIAR! IULIA VÂNTUR, DEZMĂȚ TOTAL ÎN PĂDURE! SALMAN KHAN A PRINS-O ÎN FAPT! NEBUNIE ÎN INDIA
Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu i-a transmis felicitări omologului din Republica Moldova pentru preluarea mandatului la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, asigurându-l de deplina deschidere personală și a Ministerului Afacerilor Externe al României pentru o cooperare strânsă în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
În cadrul convorbirii telefonice, șeful diplomației române i-a transmis ministrului Nicolae Popescu invitația de a efectua o vizită la București, pentru a discuta despre consolidarea relației bilaterale speciale, inclusiv din perspectiva avansării obiectivelor europene ale Republicii Moldova, precum și despre alte teme de interes comun. Ministrul Nicolae Popescu a acceptat invitația de a efectua o vizită la București la 1 iulie 2019″, transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.
DOLIU LA PRO TV! ANUNȚ ȘOC DESPRE PAVEL BARTOŞ! DIN PĂCATE, ACUM TOTUL SE CONFIRMĂ!IMAGINI DE LA LOCUL TRAGEDIEI (GALERIE FOTO)
Reamintim că Teodor Meleşcanu a avut o poziţie ciudată în plină criză politică la Chişinău, dând de înţeles la început că sprijină demersul oligarhului Vladimir Plahotniuc de organizare a alegerilor anticipate, în loc să sprijine clar noua coaliţie formată în jurul pro-europenilor din blocul ACUM, coaliţie care era susţinută şi de SUA, Rusia şi Uniunea Europeană.