Medicamentul antiviral Remdesivir ar putea fi aprobat de Uniunea Europeană în următoarele zile ca tratament pentru COVID-19

Medicamentul antiviral Remdesivir ar putea fi aprobat de Uniunea Europeană în următoarele zile ca tratament pentru COVID-19
Foto: Pixabay

Medicamentul antiviral Remdesivir ar putea fi aprobat de Uniunea Europeană în următoarele zile ca tratament pentru COVID-19, a declarat luni Directorul executiv al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), Guido Rasi. Anunțul său are loc în contextul în care la nivel global s-a declanșat o cursă pentru aprovizionarea statelor cu Remdesivir, considerat pe baza studiilor drept un tratament eficient în lupta cu noul coronavirus.

UE urmează să aprobe comercializarea Romdesivir, după ce a fost recomandată utilizarea sa pentru COVID-19

Uniunea Europeană ar urma să aprobe comercializarea și utilizarea Remdesivir ca tratament pentru COVID-19, înaintea Statelor Unite, care nu au emis încă o aprobare similară pentru acest medicament, produs de către compania farmaceutică americană Gilead. La nivel global cererea și aprovizionarea cu Remdesivir a crescut, deoarece în prezent nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, scrie Reuters.

„S-ar putea ca în zilele următoare să se poată elibera o autorizație de piață condiționată”, a declarat directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, în cadrul unei audieri în Parlamentul UE. O autorizație de comercializare condiționată permite vânzarea unui medicament la nivelul celor 27 de state membre înainte ca toate datele necesare să fie disponibile cu privire la eficacitatea și efectele secundare ale tratamentului.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat deja utilizarea Remdesivir pentru pacienții COVID-19, ceea ce a permis administrarea medicamentului la pacienți chiar înainte ca comercializarea sa să fie aprobată. În acest context,Remdesivira fost folosit și în România, în cazul pacienților aflați în stare gravă.

UE este pe cale acum să treacă la următorul pas. Procedura echivalentă în SUA este denumită „aprobare accelerată”, spre deosebire de autorizația standard acordată medicamentelor care trec toate testele înainte de introducerea lor pe piață.

În timp ce presiunea crește pentru a accelera producția de medicamente, compania americană Gilead a precizat că a avut discuții cu mai mulți producători să distribuie Remdesivir pentru Europa și Asia până cel puțin în 2022. De asemenea, compania negociază licențe de lungă durată cu mai mulți producători de medicamente generice din India și Pakistan pentru a produce Remdesivir pentru țările în curs de dezvoltare.

Avertisment privind producerea unui vaccin eficient împotriva COVID-19

Guido Rasi a avertizat, de asemenea, că Europa ar putea să se confrunte cu deficiențe privind producția unui vaccin eficient contra COVID-19. Deoarece vaccinul ar putea fi dezvoltat mai devreme în afara UE, iar capacitatea de producție a blocului ar putea fi insuficientă pentru a satisface toate nevoile, el a spus că UE ar trebui să aibă o strategie comună pentru a sprijini în primul rând persoanele cele mai expuse în lupta cu noul coronavirus, cum ar fi medicii și asistenții medicali.

În acest context, peste 8 miliarde de dolari au fost puși la bătaie la nivelul UE pentru finanțarea proiectelor care să contribuie la dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului și să finanțeze cercetarea în diagnosticul și tratamentul bolii, după ce aproximativ 40 de țări și organizații au participat la un summit online.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:27 - Ciprian Ciucu, despre planurile PNL-ului după alegeri: Să facem o alianță cu forțe de dreapta. Ne-am dori refacerea guvernării așa cum a fost în 2020, dar mult mai matură (VIDEO)
18:15 - Ciucu: Există posibilitatea ca PSD să facă alianță cu AUR / Mă aștept ca PSD să tragă pentru Simion, să-l ducă în turul 2. Avem informații că sunt anumite județe care au primit această sarcină (VIDEO)
18:11 - De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
17:53 - Newsweek: Amendă de până la 2.500 de lei pentru românii care stau la casă atunci când ninge. Ce să facă?
17:52 - Ciprian Ciucu: Nu vreau să mă gândesc cum ar putea să arate România cu Simion președinte. Oamenii să iasă la vot! Nicolae Ciucă este singurul care poate să ajungă în turul 2 (VIDEO)
17:40 - Ciucu: Eu n-am fost de acord cu alianța cu PSD, dar până la urmă am avut performanță la guvernare / Ciucă e potrivit să fie președinte. Cine să conducă CSAT? Lasconi? Să fim serioși… Simion? Doamne ferește! (VIDEO)
17:19 - Un român, capul unei rețele care transporta migranţi / Autorităţile au identificat peste 140 de migranţi proveniţi din statele non-UE / Ancheta, în colaborare cu autoritățile bulgare
17:02 - Doi frați din Mureș, cercetați după ce l-au bătut pe colegul de clasă al unuia dintre ei. Motivul bizar care a stat la baza conflictului
16:54 - Lidia Buble a fost înșelată de iubitul ei! Artista a povestit abia acum totul! Cine era, de fapt, amanta bărbatului: „Am avut un mare șoc”
16:53 - Ursula von der Layen, despre aderarea României și Bulgariei la Schengen: Salut rezultatul pozitiv al discuțiilor de la Budapesta / Roberta Metsola: Un Schengen mai puternic înseamnă o Europă mai puternică (VIDEO, FOTO)