Medic român stabilit în Franţa, infectat cu coronavirus: Şi aici au întârziat echipamentele de protecţie (VIDEO)

Medic român stabilit în Franţa, infectat cu coronavirus: Şi aici au întârziat echipamentele de protecţie (VIDEO)

Franţa una din ţările lovite puternic de pandemie a ajuns la peste 4000 de morţi, iar situaţia nu dă semne de îmbunătăţire. Printre cei care au luat coronavirusul se află şi românca Mihaela Moise, care lucrează în Franţa ca medic.

Într-un interviu telefonic acordat postului B1TV, medicul român povesteşte că şi în sistemul medical francez au existat întârzieri în distribuţia echipamentului de protecţie. De asemenea cadrele medicale trebuie să gestioneze cu măsură mijloacele pe care le au la îndemână.

“Acum avem echipamente de protecţie, dar sunt raţionalizate. Avem voie o singură mască pe zi. O mască tip 95, ar trebui schimbată la 4-6 ore. Ori dacă faci o tură de 10-12 ore, deja masca asta nu mai este la fel de eficace, iar expunerea este destul de mare”, spune Mihaela Moise.

Românca se află în a şasea zi de luptă cu COVID-ul şi spune că se simte mai bine. La doar 39 de ani, nu are boli secundare care ar putea amplifica evoluţia coronavirusului în organism. Este în schimb însărcinată, ceea ce constituie un vector de risc.

La început seamănă cu gripa

Mihaela Moise spune despre simptome că nu se deosebesc iniţial de cele ale gripei, că şi-a pierdut simţul mirosului şi parţial al gustului.

Despre situaţia din Franţa, doctoriţa declară că iniţial francezii s-au panicat, apoi li s-a părut că situaţia este sub control. Au ieşit la plimbare, au avut alegeri, apoi au început să crească numărul cazurilor. La acest moment oamenii sunt repanicaţi şi stau în case.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Franţa s-a repanicat

În acest moment, Franţa care are aproape 60.000 de cazuri şi peste 4500 de decese este în categoria zonelor roşii de pe glob.

Christophe Castaner, Ministrul francez de Interne, a declarat că autoritățile vor bloca principalele drumuri din țară, în încercarea de a stopa plecările masive a cetățenilor în vacanța de Paști.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`