Mbappe, nou apel către francezi să voteze împotriva extremiștilor: Rezultatele primului tur sunt catastrofale. E urgent! Nu ne putem lăsa țara în mâinile acestor oameni (VIDEO)

Mbappe, nou apel către francezi să voteze împotriva extremiștilor: Rezultatele primului tur sunt catastrofale. E urgent! Nu ne putem lăsa țara în mâinile acestor oameni (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Robert Michael

Kylian Mbappe, căpitanul naționalei de fotbal a Franței, a lansat un nou apel către francezi să respingă extremismul și să voteze corect și în număr mare în turul 2 al alegerilor legislative. El a calificat drept o catastrofă rezultatul bun obținut de partidul de extremă dreapta Rassemblement National (RN) în primul tur.

Mbappe, mesaj ca francezii să voteze corect în alegeri

„Cred că, mai mult ca niciodată, trebuie să mergem la vot! E foarte urgent, nu ne putem lăsa țara în mâinile acestor oameni. E foarte urgent!

Am văzut rezultatele primului tur și sunt catastrofale. Sperăm că acest lucru se va schimba și că oamenii vor merge la vot și vor vota pentru tabăra corectă”, a declarat Mbappe, potrivit Reuters.

Afirmația a fost făcută în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Portugalia, din sferturile EURO 2024.

Fotbaliștii, apel către francezi să nu voteze extremiștii

Înainte de primul tur al alegerilor legislative, Kylian Mbappe i-a îndemnat pe francezi să „voteze împotriva extremiștilor care vor să divizeze țara”.

La rândul său, Jules Kounde a numit RN „un partid fondat pe ură față de alții, pe dezinformare și care urmărește să discrimineze și să ne dezbine”.

Și Ibrahima Konate s-a declarat „îngrijorat” de situația din Franța, condamnând discriminarea musulmanilor și migranților: „Părinții mei au lucrat la curățenie, la salubrizare, cu un program imposibil… Când văd că nu punem în evidență acești oameni care și-au sacrificat sănătatea pentru Franța, mă întristez”.

Rassemblement National (RN), partidul lui Marine Le Pen, a obținut în primul tur un scor istoric. RN și aliații săi au câștigat peste 31% din voturi și le-au crescut speranțele să obțină o majoritate în parlament și să formeze noul guvern. Dar sondajele nu dau ca sigur că vor avea majoritatea absolută după al doilea tur, care va avea loc duminică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:13 - 190 de muncitori fără contracte de muncă depistați pe șantierul Autostrăzii A7: Oamenii au fugit pe câmp când au văzut inspectorii ITM
13:12 - Prețul unui litru de carburant joi, 12 septembrie. Motorina s-a ieftinit cu 5 bani pe litru
13:08 - Premierul Greciei reacționează la măsurile Germaniei împotriva migrației: „Răspunsul nu poate fi anularea unilaterală a Schengen”
12:44 - Sălaj: Primul caz de infectare cu virusul West Nile din judeţ. Bărbatul s-a stins din viață
12:40 - INS arată discrepanțe uriașe între salariile din România: De la 3.000 de lei la peste 13.000 lei net
12:33 - Mircea Lucescu se operează tot în Ucraina, la Kiev
12:12 - Adrian Veștea: Nicolae Ciucă va câștiga Președinția. Este normal, pentru a avea în continuare un parcurs democratic și echilibrat, să avem o persoană care pune interesele țării înaintea altor interese (VIDEO)
12:00 - Niciun avion nu aterizează sau decolează pe aeroportul Charleroi din Belgia, din cauza unei greve a angajaților care reclamă volumul de muncă prea mare
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams (FOTO în interiorul textului)