Măsuri extreme luate de armata ucraineană: Razii în cluburile de noapte, de unde sunt saltați tineri petrecăreți apți de luptă

Măsuri extreme luate de armata ucraineană: Razii în cluburile de noapte, de unde sunt saltați tineri petrecăreți apți de luptă
Sursa foto: Shutterstock

Armata ucraineană a inițiat razii în cluburile de noapte din Ucraina în căutare de tineri apți pentru a lupta împotriva armatei ruse, potrivit The Wall Street Journal.

Măsuri extreme luate de armata ucraineană

Armata ucraineană a început să facă verificări în cluburile de lux și în restaurantele exclusiviste din orașele mari ale țării, pe fondul scăderii numărului de efective aflate pe front.

Mulți tineri stau ascunși sau au fugit din Ucraina pentru a nu ajunge pe front Volodimir Zelenski a încercat să obțină mai multe arme și garanții de securitate din partea SUA pentru a face față Moscovei, dar cea mai mare problemă a lui este să obțină suficiente trupe pentru a ține linia.

Majoritatea bărbaților care doreau să se alăture forțelor armate au făcut-o deja, iar în prezent există mari dificultăți cu înrolarea. Mulți tineri stau ascunși sau au fugit ilegal din țară pentru a scăpa de front.

Rusia, de asemenea, pierde soldați mai repede decât îi poate înlocui, potrivit estimărilor occidentale. În acest context, Moscova a apelat la Coreea de Nord pentru trupe suplimentare. Cu toate acestea, Rusia are o populație de patru ori mai mare decât cea a Ucrainei și un sistem autoritar care îi permite să-i înarmeze puternic pe cetățeni.

Autoritățile ucrainene speră să obțină noi efective printr-o intensificare a controalelor în locurile publice.

Ofițerii militari vizau anterior orașe și sate mai mici într-un efort aparent de a evita inflamarea tensiunilor sociale sau cauzarea de probleme politice guvernului. Dar prezența lor recentă în locații de lux din Capitală și alte orașe mari sugerează o schimbare de stretgie.

Numărul soldaților aflați în pregătire a scăzut în ultimul timp la 20.000 pe lună, comparativ cu 35.000 după ce legea mobilizării a fost adoptată în primăvară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`