Măsuri disperate ale oligarhilor ruși, cu afaceri în Occident. Abramovici și Mordașov, cel mai bogat om din Rusia, au intrat în vizorul europenilor

Măsuri disperate ale oligarhilor ruși, cu afaceri în Occident. Abramovici și Mordașov, cel mai bogat om din Rusia, au intrat în vizorul europenilor
Afaceristul rus Alexei Mordashov (stânga) / Foto: Hepta, Sputnik

Roman Abramovici, unul dintre cei mai bogați afaceriști ruși, considerat apropiat al regimului Vladimir Putin, ar putea rămâne fără mai multe proprietăți, din cauza restricțiilor anunțate de Occident. Investitorul de la Chelsea Londra are mai multe imobile în capitala Marii Britanii, susține presa din Ucraina.

Parlamentarul Chris Bryant a anunțat că Roman Abramovici „este îngrozit de sancțiuni”. Politicianul ar fi cerut guvernului britanic să impună cât mai rapid sancțiunile pentru a-l împiedica pe oligarhul rus sa obțină lichidități.

Abramovici are o avere estimată la 14,5 miliarde de dolari și deține mai multe cetățenii. Celebrul afacerist deține pașaport rusesc, portughez și israelian.

În Londra, rusul locuiește într-o vilă cu 15 dormitoare, evaluată la 200 de milioane de dolari. De asemenea, mai deține un penthouse cu trei etaje în complexul Chelsea Waterfront, în valoare de 30 de milioane de dolari.

Până în prezent, nu se știe cu ce reducere de preț va vinde Abramovici proprietățile și mai ales, cine se va oferi să cumpere imobilele.

Alexei Mordașov, cel mai bogat om din Rusia, vizat de sancțiunile Occidentului

Investitorul de la Chelsea este doar unul dintre miliardarii din Rusia vizați de sancțiunile Occidentului. Cel mai bogat om din Rusia, Alexei Mordașov, a intrat deja pe lista sancțiunilor UE, relatează The Guardian.

UE susține că afacerile media în care a investit oligarhul au contribuit la destabilizarea Ucrainei prin intermediul posturilor de televiziune proruse.

Mordașov deține o treime din cel mai mare operator de turism din Europa, Tui și este cel mai mare acționar unic al acestuia.

Luni, Uniunea Europeană l-a adăugat pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov şi pe mai mulţi oligarhi pe lista neagră a personalităţilor sancţionate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)