Mașinile de taxi fără șofer, tot mai aproape de realitate. Patru companii au obținut permise de aplicare demonstrativă

Mașinile de taxi fără șofer, tot mai aproape de realitate. Patru companii au obținut permise de aplicare demonstrativă
Sursa foto: Inquam Photos

Mașinile de taxi fără pilot sunt tot mai aproape de realitate, după ce patru companii de taxiuri fără pilot din Shanghai au obținut permise de aplicare demonstrativă. Acestea ar fi disponibile pentru testare la fața locului de către cetățeni, procesul fiind complet gratuit, Antena 3.

Taxi fără șofer în China, aproape o realitate

Serviciul de transport taxi cu mașină fără pilot a fost experimentat înainte de reporterii din China. După ce au comandat taxiul, la câteva minute de așteptare, a sosit mașina autonomă. Pasagerul trebuie să introducă un cod pin din patru cifre, pe care îl va primi anterior în aplicație. Ulterior, trebuie să își pună centura de siguranță și face clic pe „Departure”.

În comparație cu modelul autonom care se află în Wuhan, mașinile de transport fără personal din Shanghai au un ofițer de siguranță pe scaunul pasagerului din față.

Mașina de taxi nu a schimbat benzile prea des, iar răspunsul vehicului la recunoașterea drumurilor interne, a drumurilor interne înguste și a pantelor a fost sigur și fără probleme.

Performanțele vehiculului vor fi ajustate pe baza rezultatelor din teren de către companiile de testare. Shanghai este al doilea oraș chinez care testează mașinile fără șofer pentru transportul public.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`