Mărturii din infernul Costa Allegra: Vezi ce spun pasagerii despre zilele de naufragiu pe vasul de croazieră (FOTO)

Mărturii din infernul Costa Allegra: Vezi ce spun pasagerii despre zilele de naufragiu pe vasul de croazieră (FOTO)

Britanicii de la bordul navei de croazieră Costa Allegra dezvăluie momentele de teroare și felul cum au fost tratați în timpul zilelelor de naufragiu. Pasagerii, care au plătit câte 3.000 de euro pentru croazieră, au ajuns să suporte temperaturi de 43 de grade Celsius în cabine şi condiţii insalubre, deoarece toaletele au refluat.

Timp de trei zile, cât vasul a rămas fără curent din cauza unui incendiu, pasagerii au mâncat doar sandvişuri cu caşcaval şi salam, au dormit în aer liber şi s-au spalat cu apă minerală. Daily Mail publică mărturiile pasagerilor de pe vaporul care a luat foc în mijlocul Oceanului Indian, rămânând fără electricitate.

Mulţi dintre pasageri şi-au exprimat dispreţul faţă de modul în care au fost trataţi de angajaţii de pe vas, care lucrează pentru aceeaşi firmă care a operat şi Costa Concordia, vaporul scufundat în Italia. Un britanic spune că a trebuit să-i facă el o listă unui membru al echipajului, cu nevoile de bază ale pasagerilor.

“Dacă ar veni o furtună sau am fi atacaţi de piraţi, situaţia ar fi mult mai rea. Suntem victime sigure. Prima noapte a fost de groază”, a declarat Cavan Finn.

Incendiul s-a produs din cauza unei defecţiuni electrice în camera motorului, scrie Daily Mail. Imediat, s-a declanşat alarma, iar aerul condiţionat, luminile şi apa curentă au fost “tăiate”.

Din cauza temperaturilor mari şi a condiţiilor insalubre din cabine, pasagerii au fost nevoiţi să doarmă în aer liber, punându-şi aşternuturile pe şezlonguri.

“A fost dezgustător, nu puteam să tragem apa la toaletă, a deversat şi toată cabina mirosea îngrozitor”, a spus una dintre britanicele de la bord.

După trei zile în mijlocul oceanului, vaporul s-a pus în mişcare şi a ajuns în siguranţă în Seychelles.

Vezi AICI mai multe fotografii din timpul naufragiului Costa Allegra.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)