Marea Britanie: Un român a fost condamnat la închisoare pentru un clip pe TikTok. Acesta se prefăcea că e urmărit de extremişti, în timpul revoltelor de stradă

Marea Britanie: Un român a fost condamnat la închisoare pentru un clip pe TikTok. Acesta se prefăcea că e urmărit de extremişti, în timpul revoltelor de stradă
Foto: Pixabay

Un român din Marea Britanie, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la trei luni de închisoare, după ce a postat pe TikTok un filmuleț în care s-a prefăcut că este urmărit de extremiști, în timpul protestelor de săptămâna trecută.

„Instigare la ură rasială”

Potrivit Telegraph, citat de Observatornews, transmisiunea live de miercuri a fost urmărită de peste 700 de oameni. Magistraţii din UK au descris gestul tânărului de 35 de ani drept o încercare de „instigare la ură rasială”.

Ulterior, acesta s-a apărat în faţa magistraţilor din Derbyshire, spunând că totul a fost doar „o glumă”, prin care spera să strângă mai mulţi urmăritori.

Dimitrie Stoica, tată a trei copii, a transmis filmuleţul live, pe TikTok, în jurul orei locale 22:00, iar o persoană l-a întrebat de ce fuge. Acesta i-a răspuns: „Alerg pentru că ei sunt pe urmele mele. Vin după mine!”.

„Acuzatul a încercat să instige la ură rasială, afirmând că este urmărit”, a declarat Seema Mistry, procuror. Tânărul român a fost întrebat de o patrulă de poliţie de pe stradă dacă are nevoie de ajutor, moment în care bărbatul le-a răspuns negativ: „Nu, mă duceam acasă”.

Românul nu s-a aflat într-un pericol real

Videoclipul a fost filmat în Normanton, o suburbie a Derby, extrem de populată de „minorităţi etnice”. Seema Mistry a precizat că, la momentul filmării imaginilor cu pricina, în oraş nu erau niciun fel de probleme sau tensiuni.

Mai mult, românul a recunoscut că nu s-a aflat nicio secundă într-un pericol real.

În urma celor întâmplate, a fost închis şi a trebuit să plătească o amendă de 154 de lire sterline

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi