Marea Britanie: RT a încălcat regulile de imparțialitate după atacul cu agent neurotoxic din Salisbury și riscă amenzi

Marea Britanie: RT a încălcat regulile de imparțialitate după atacul cu agent neurotoxic din Salisbury și riscă amenzi
sursă foto: radionz.co.nz

RT, canalul rusesc de știri cunoscut înainte ca „Russia Today” (Rusia astăzi), a încălcat regulile de imparțialitate în șapte emisiuni de după atacul cu agent neurotoxic de la Salisbury, a anunțat Ofcom, avertizorul de integritate pentru presa britanică, potrivit BBC.

Prin urmare, Ofcom ar putea amenda postul de televiziune pentru maniera în care a relatat evenimentul privind otrăvirea fostului agent rus Sergei Skripal și a fiicei sale, Yulia. Instituția susține că RT a eșuat să le ofere urmăritorilor o relatare echilibrată a evenimentelor, într-o situație politică de controverse majore.

Cele șapte încălcări ale regulamentului au avut loc de-a lungul a șase săptămâni, în perioada 17 martie și 27 aprilie.

De partea cealaltă, postul de televiziune s-a arătat „extrem de dezamăgit de concluziile Ofcom”, pe care le-a descris ca fiind pornite în baza unei autosesizări. RT a adăugat: „Funcționăm sub regulile enunțate de autoritatea de reglementare, și mereu vom face tot posibilul să le respectăm”.

Ofcom susține că RT a eșuat să le ofere urmăritorilor o relatare echilibrată a evenimentelor, într-o situație politică de controverse majore.

BBC susține că RT este susținută de Kremlin, fiind valabilă în peste 100 de țări. Numele original al RT era Rossiya Segodnya (Rusia astăzi). Postul a început să emită în anul 2005, în engleză, arabă și spaniolă din postura de subsidiar al RIA Novosti, una dintre cele trei publicații rusești controlate de stat. RT s-a concentrat în special pe știrile referitoare la Rusia, afirmând că se concentrează în special pe îmbunătățirea imaginii pe care o are națiunea răsăriteană în Statele Unite ale Americii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară