Marea Britanie ar putea difuza date despre averea secretă a elitei conducătoare din Rusia: Londra vrea să întoarcă populaţia rusă împotriva regimului lui Putin

Marea Britanie ar putea difuza date despre averea secretă a elitei conducătoare din Rusia: Londra vrea să întoarcă populaţia rusă împotriva regimului lui Putin
Foto: frontpagemag.com

Marea Britanie ar putea difuza date despre averea secretă a elitei conducătoare din Rusia în cadrul războiului de informaţii cu regimul lui Vladimir Putin, a declarat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.
Hammond a declarat că ia în calcul această idee pentru a-i pune pe liderii ruşi în dificultate în faţa populaţiei, în cadrul răspunsului la incursiunea în estul Ucrainei.

Averile apropiaţilor lui Putin nu sunt cunoscute, dar fără îndoială că acestea se cifrează la zeci de miliarde de dolari în conturi deschise în străinătate şi proprietăţi la Londra şi New York. Mulţi dintre asociaţii săi apropiaţi şi-au făcut averile în timpul privatizării masive şi haotice a bunurilor deţinute de stat în anii ’90. Declaraţiile oficiale de avere ale lui Putin – un salariu anual de 136.000 de euro, un apartament şi trei maşini – sunt deseori luate în derâdere.

Vladimir Iakunin, şeful Căilor ferate ruse, compania cu cei mai mulţi angajaţi din Rusia, a făcut parte din cercul restrâns al apropiaţilor lui Putin de la Sankt Petersburg, încă din anii ’90. El îl însoţeşte deseori pe Putin în vizitele acestuia în străinătate şi s-a ocupat de construcţii în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. El a fost vizat de sancţiunile Statelor Unite. Reţeaua sa nu este cunoscută, dar salariul său oficial este de 15 milioane de dolari, scrie Gândul.

Ghennadi Timcenko, fondatorul Gunvor, o companie care se ocupă de comerţul cu petrol şi care îşi are sediul în Elveţia, şi-a vândut acţiunile chiar înainte de a fi vizat de sancţiunile americane. Averea sa este recunoscută la 14,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. SUA susţin că Putin ar fi făcut „investiţii în Gunvor şi ar putea avea acces la fondurile Gunvor”. Compania neagă acest lucru şi nu a fost supusă sancţiunilor străine.

Iuri Kovalciuk, supranumit odinioară unul dintre „casierii” lui Putin, este principalul acţionar al Băncii Rossiia, considerată de Statele Unite „banca personală a oficialilor” ruşi. Averea sa este estimată la 1,4 miliarde de dolari. El este vizat de sancţiunile SUA şi UE.

Arkadi şi Boris Rotenburg au afaceri în domeniul conductelor, construcţiei de drumuri şi în domeniul bancar şi sunt preşedinţii cluburilor de hockey şi fotbal Dinamo Moscova. Ei au primit contracte în valoare de miliarde de dolari la Jocurile Olimpice de la Soci. Arkadi este partenerul lui Putin de judo şi este vizat de sancţiunile UE. Averea lor personală este estimată la 2,5 miliarde de dolari.

Igor Secin, preşedintele Rosneft, compania petrolieră de stat, şi fost vicepremier are un salariu anual de 50 de milioane de dolari. El este una dintre cele mai puternice figuri din administraţia rusă şi ar avea „interese economice” împreună cu Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)