Marea Britanie acuză România că a exportat conserve de carne de vită conținând urme de carne de cal

Marea Britanie acuză România că a exportat conserve de carne de vită conținând urme de carne de cal
România este implicată într-un nou scandal privind etichetarea cărnii. Președintele ANSVSA, Vlad Mănăstireanu, a precizat joi pentru B1 TV că inspectorii sanitari din Marea Britanie au descoperit în mai multe...

România este implicată într-un nou scandal privind etichetarea cărnii. Președintele ANSVSA, Vlad Mănăstireanu, a precizat joi pentru B1 TV că inspectorii sanitari din Marea Britanie au descoperit în mai multe magazine conserve de carne de vită care conțineau urme de carne de cal.

Carnea provine din România, iar Direcția Sanitar Veterinară face deja verificări la producătorii din țară.

Sky News relatează faptul că inspectorii britanici au anunțat că respectivele conserve au fost produse în România în luna ianuarie 2013 și apoi livrate către două lanțuri de magazine din Marea Britanie.

Conservele conțin între 1% și 5% ADN de carne de cal și au fost descoperite în urma unui control de rutină.

Conservele au fost retrase de la comercializare pentru că în lista ingredientelor nu este menționată prezența cărnii de cal.

Scandalul a izbucnit prima oară în luna ianuarie a acestui an, când în produsele vândute în supermarketurile din Anglia şi Irlanda a fost gasită carne de cal, deşi pe etichete scria că acestea conţineau doar carne de vită. Scandalul s-a răspândit apoi rapid în Europa şi chiar şi Asia.

Întreaga situaţie a pus Comisia Europeană în situaţia de a cere testarea produselor în toată Uniunea Europeană, iar rezultatele au arătat că aproape unul din 20 de produse etichetate drept carne de vită era contaminat cu carne de cal.

Arestări au fost făcute ulterior în mai multe ţări europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori