Marcel Ciolacu: „PSD are un avantaj în exit-poll chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora”

Marcel Ciolacu: „PSD are un avantaj în exit-poll chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un mesaj imediat după ora 21:00, dupăanunțarea rezultatelor sondajului Avangarde. Social-democratul susține că partidul său a câștigat alegerile cu tot cu voturile românilor din străinătate.

„Le mulțumesc românilor că au sancționat această batjocură la adresa lor în ce privește gestionare pandemiei, închiderea școlilor, a piețelor, a bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăți cu capital românesc și sute de mii de șomeri.

Este nevoie de guvern capabil, care are soluții, care știe să rezolve adevăratele provocări. Le mulțumesc românilor care au mers la vot, și-au învins teama în ce privește teama lor dar au înțeles necesitatea ca guvenrul Orban să plece acasa.

PSD are un avantaj înexit poll chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora. Le cer reprezentanților PSD din secțiile de votare să nu cumva să părăsească secțiile de votare să nu pățin ca în sectorul 1 în București”, a declarat Marcel Ciolacu.

Rezultate exit-poll CURS-Avangarde, alegeri parlamentare 2020

O estimare exit-poll pentru ora 19 realizată de CURS-Avangarde plasează PSD pe prima poziție la alegerile parlamentare din 2020, cu 30,5%. Datele au fost colectate la ieșirea de la urne și nu sunt corelate cu votul din străinătate.

Potrivit rezultatelor exit-poll CURS-Avangarde, PNL ar fi obținut 29%, iar podiumul ar fi completat de USR-PLUS cu 15,9%. De asemenea, au mai trecut pragul UDMR (5,7%), AUR (5,2%), PMP (5%) și Pro România (5%). În schimb, PER și PPUSL ar fi luat doar 1,1%.

Aproape 5,8 milioane de alegători au votat la alegerile parlamentare la nivel național până la ora 21, reprezentând o prezență de 31,84%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`