CORONAVIRUS | Avertismentul medicilor germani: Mănușile nu ne protejează împotriva Covid-19

CORONAVIRUS | Avertismentul medicilor germani: Mănușile nu ne protejează împotriva Covid-19
Foto: Hepta

Medicii germani avertizează că mănușile de unică folosință nu protejează cu adevărat împotriva noului coronavirus, ci ele pot crește chiar riscul unei infecții din mai multe motive.

Folosirea mănușilor de unică folosință poate părea un mod evident de a ajuta la evitarea contactării bolii. Însă, infecția cu coronavirus poate apărea nu numai printr-o infecție cu picături, adică atunci când cineva tuseste sau strănut în apropierea oamenilor, ci și printr-o infecție cu frotiu.

Mai precis, dacă o persoană atinge ceva pe care sunt prezenți agenți patogeni, aceștia ajung pe mână, iar dacă apoi își duce mâna spre față, ochi, nas sau gură, virușii pot intra în corp.

Materialul mănușilor de unică folosință este poros

Deși mănușile de unică folosință sunt purtate în cabinetele medicilor și de paramedici, acestea protejează mâinile numai de contaminarea grosieră, cum ar fi sângele sau alte lichide corporale. Acestea pot proteja împotriva contaminării cu bacteriile și virusurile doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Acest lucru se datorează faptului că materialul mănușilor de unică folosință este de fapt poros, și cu cât sunt purtate mai mult, cu atât este mai ușor pentru agenții patogeni să pătrundă pe presupusa acoperire de protecție. Acesta este unul dintre motivele pentru care personalul medical curăță și dezinfectează cu atenție mâinile după ce a folosit mănuși de unică folosință.

Ce spun medicii

Medicii avertizează că mănușile de unică folosință pot crește riscul de infecție. Acest lucru se datorează faptului că pielea începe să transpire foarte repede sub mănușile de unică folosință și un climat atât de cald și umed este un mediu ideal pentru bacterii și viruși, scrie dw.com.

“Sub mănuși, bacteriile se înmulțesc fericite în spațiul cald și umed. Iar după ce le scoateți, fără dezinfectare, aveți un canal de scurgere pe mâini. Felicitări!”, a declarat Hanefeld, medic din Bremervörde, în nordul Germaniei.

Medicul pulmonar și internistul Dr. Jens Mathews are o viziune similară. Într-un interviu pentru postul german de radio SWR3, el a descris mănușile de unică folosință drept un „germinator” pentru coronavirus.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Sute de români din diaspora au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2. Mai mult, unii s-au stins din viață în lupta cu virusul.

Mai precis, potrivit raportului publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică, 718 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, mai precis 422.

Alți 196 sunt în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul pandemiei de Covid-19 și până în prezent, 55 de cetățeni români au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a declarat că, până joi, 16 aprilie, 7.707 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 392 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.900. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

Totodată, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 243 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.357 de persoane au fost declarate vindecate.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit două milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.100.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 142.000 , iar peste 539 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`