Manifestație de amploare în Turcia! 5 milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de Erdogan (VIDEO)

Manifestație de amploare în Turcia! 5 milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de Erdogan (VIDEO)
foto: foto: Anadolu

UPDATE 21:17: Aproximativ 5 milioane de oameni s-au strâns pe străzile Istanbulului pentru a participa la manifestația pro-Erdogan, potrivit Anadolu.

Manifestație de amploare în Turcia! Un milion de oameni au iesit pe străzile din Istanbul la asa-numita "adunare pentru democrație și martiri", arată B1 TV.

"Cereţi-ne să murim şi o vom face", scrie pe una dintre pancartele ridicate de multime. Mitingul este o inițiativă guvernamentală care ar urma să încheie trei săptămâni de mobilizare populară, în sprijinul regimului președintelui Recep Erdogan, după lovitura de stat eşuată din 15 iulie.

De altfel, potrivit presei locale, președintele Erdogan a ajuns și el la această manifestație, cu elicopterul prezidențial.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Turcia: Un milion de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de Erdogan

Urmăriți B1TV.ro și pe
`