Mâncărurile care îi vor încânta pe fanii prezenți la EURO 2024. Cele mai tari preparate germane

Mâncărurile care îi vor încânta pe fanii prezenți la EURO 2024. Cele mai tari preparate germane
Image by Till Voigt from Pixabay

EURO 2024 începe vineri, la Munchen, cu meciul dintre țara-gazdă, Germania, și Scoția, dar fotbalul nu va fi singurul punct de atracție de la turneul final. Suporterii și ceilalți turiști se vor bucura cu siguranță și de delicioasele preparate de pe plan local.

Mâncărurile germane care vor întregi atmosfera la EURO 2024

Currywurst este unul dintre cele mai populare street-food-uri germane, scrie G4Food, care a trecut în revistă câteva delicii culinare germane. Currywurst a apărut în anii `40, la Berlin, și este mai precis un cârnat prăjit sau fiert, tăiat felii și servit cu un sos de ketchup condimentat cu pudră de curry. Poate fi preparatul perfect pentru cei care vor să mănânce rapid în scurta pauză dintre meciuri.

Renumitul pretzel bavarez este presărat de obicei cu sare de mare și se servește perfect când este în compania unui pahar de bere germană. Este un alt preparat potrivit pentru cei care doresc o masă rapidă și simplă.

Schnitzelul se aseamănă șnițelului vienez. Este consistent și savuros și se mănâncă în general alături de diverse garnituri. Un alt preparat delicios este Bratwurstul, un cârnat german făcut de obicei din porc, dar care poate include și carne de vită sau șnițel. Uneori se servește cu muștar și o chiflă sau cu salată de cartofi.

Eisbein, sau Haxe, este un alt preparat care sporește farmecul bucătăriei germane. Este o bucată de ciolan de porc care se servește cu varză murată și piure de cartofi sau mazăre.

Spatzle, pastele tradiționale germane, sunt făcute dintr-un aluat simplu de făină, ouă și apă, care sunt fierte și apoi sotate. De obicei sunt servite cu brânză topită și ceapă prăjită, în ceea ce se numește „Kasespatzle”.

Alte preparate germane renumite

Kartofelsalat, sau salata de cartofi, se servește în diverite variante și este o garnitură versatilă și răcoritoare, numai bună lângă bratwurst sau schintzel.

Schwarzwalder Kirschtorte, sau tortul de cireșe din Pădurea Neagră, îi încântă pe pasionații de deserturi cu straturile sale de blat din ciocolată, frică și cireșe.

Sauerbraten este o friptură de vită marinată într-un amestec de oțet, vin, ierburi și condimente, mai scrie G4Food.

Un alt preparat local interesant este și Leberkase, un tip de carne procesată ce se aseamană unui pateu, dar care se face din vită, porc și ficat, fiind copt până când arată ca o bucată compactă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`