Mâncarea care este servită pacienților, într-un spital din Belgia, a fost apreciată de un prestigios ghid gastronomic, în ceea ce privește calitatea preparatelor din unitatea medicală.
Primul spital din Benelux și recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le servește pacienților este AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk.
Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, susține că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii de cămine de bătrâni, în ceea ce privește mesele servite angajaților sau rezidenților.
Pentru a examina mâncarea și pentru obținerea unor sfaturi de îmbunătățire a meselor, conducerea spitalului a adus experți de la Gault & Millau. Experții au oferit sfaturi mai mult în ceea ce privește preparatele din pește, sosurile și mâncărurile din cartofi, potrivit observatornews.ro.
În urma examinărilor, ghidul a stabilit că preparatele oferite de spital au un standard înalt.
„Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos… Încearcaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană”, a spus Declerck.