Paul Manafort, şeful de campanie al lui Donald Trump, a fost condamnat la aproape 4 ani de închisoare

Paul Manafort, şeful de campanie al lui Donald Trump, a fost condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Foto: Hepta

Un nou greu din anturajul lui Donald Trump cade în ancheta procurorului special Robert Mueler care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016. Fostul şef al campaniei preşedintelui american a fost condamnat joi la 47 de luni de închisoare.

Condamnarea are totuşi şi o parte pozitivă pentru Manafort, deoarece este cu mult mai mică decât pedeapsa de circa 20 de ani cerută de procurori, conform Reutes.

Manafort a fost condamnat după ce procurorii l-au acuzat că nu a declarat milioane de dolari câştigate în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei. Conform acuzaţiilor aduse de procurori, după fuga preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici din Ucraina, Manafort a minţit băncile pentru a-şi asigura împrumuturi şi a menţine un stil de viaţă opulent, cu case de lux, costume de designer şi chiar o jachetă din piele de struţ, care a costat 15.000 de dolari.

Paul Manafort mai are însă de primit o altă condamnare, într-un caz judecat în statul Washington în care a pledat vinovat pentru două acuzaţii de conspiraţie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`