Mamele din Gaza le scriu numele copiilor pe picioare pentru a putea să-i identifice în caz de deces. Bilanțul victimelor a ajuns acum la 4.741 de palestinieni uciși și 15.898 răniți
Potrivit mărturiei unui jurnalist CNN, unii părinți din orașul Gaza le-au scris numele copiilor lor pe picioare pentru a le facilita identificarea în cazul în care sunt uciși de bombardamentele israeliene.
IDF a atacat peste 320 de ținte în toată Fâșia Gaza în ultimele 24 de ore
Detaliul înfiorător a fost făcut cunoscut de un jurnalist CNN: reporterul a filmat în spitalul Al Aqsa din Deir Al Balah, în centrul Gazei, într-o zonă bombardată fără oprire de forțele aeriene din Tel Aviv cu zeci de victime în ultimele zile.
Filmarea, difuzată de postul american, arată patru copii morți ale căror nume fuseseră scrise anterior în arabă pe gambe. Copiii stau întinși pe targi așezate pe podea într-o cameră care pare a fi o morgă și care este plină de cadavre. Nu este clar dacă și părinții lor au fost uciși. Jurnalistul a explicat că practica a devenit mai răspândită în ultimele zile.
În cea mai recentă postare pe rețelele de socializare, Forța de Apărare a Israelului (IDF) a susținut că în ultimele 24 de ore „IDF a atacat peste 320 de ținte în toată Fâșia Gaza”, spunând că va continua să atace „infrastructurile teroriste și ținte militare”.
Ministerul Sănătății din Gaza susține că atacurile israeliene au ucis până acum 4.741 de palestinieni, și că sunt 15.898 răniți, de când campania a fost lansată pe 7 octombrie, ca răspuns la atacul surpriză al Hamas în Israel, care a ucis peste 1.400 de israelieni, majoritatea civili.
Fără combustibil, incubatoarele în care sunt 120 de nou-născuți se vor opri
Situația din spitale este dramatică. Potrivit Unicef, de fapt, cel puțin 120 de nou-născuți aflați în incubatoarele spitalelor din Gaza riscă să moară din cauza epuizării rezervelor de combustibil.
„Avem 120 de bebeluși în incubatoare, 70 dintre ei cu ventilație mecanică și, evident, de aceea suntem extrem de îngrijorați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Unicef, Jonathan Crickx.
Electricitatea este o preocupare majoră pentru cele șapte departamente specializate din Gaza care tratează bebelușii născuți prematur pentru a-i ajuta să respire și pentru a le oferi un sprijin critic, de exemplu atunci când organele lor nu sunt suficient de dezvoltate. Potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, aproximativ 160 de femei nasc în fiecare zi în Gaza.