Majoritatea cetățenilor Ungariei sunt de acord cu măsuri mai stricte pentru a opri fluxul de imigranți ilegali

Publicat: 28 07. 2015, 15:27
Foto: ziaruldeiasi.ro

Majoritatea cetățenilor ungari sunt de părere că țara are nevoie de măsuri mai stricte pentru a opri fluxul de imigranţi ilegali, potrivit răspunsurilor chestionarilor privind migrația realizat de către Guvern, a declarat luni purtătorul de cuvânt Zoltan Kovacs, citat de agenţia de presă ungară MTI, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar a declarat că 70% dintre respondenți au considerat că extinderea amenințării teroriste este o tendință cu un impact major asupra vieţilor lor. În ceea ce privește posibilitatea ca un atac terorist să aibă loc pe teritoriul ungar, 39,3% dintre unguri sunt de părere că acest lucru s-ar putea întâmpla, în timp ce 56% au răspuns că acest lucru nu e posibil.

Ungurii se tem și de faptul că imigranții le-ar putea lua locurile de muncă, astfel că 72,2% au fost de acord cu această afirmație, 18,8% spunând că aceștia „sunt în mare parte de acord” şi 8,5% precizând că nu se simt ameninţaţi.

De asemenea, aproape 80% dintre cetățeni susțin că este nevoi de noi reglementări în ceea ce privește problema imigrației, atât la nivel național, cât și la nivel european, iar aproape 90% dintre respondenți susțin reguli mai stricte pentru a stopa acest fenomen.

Referitor la trecerea ilegală a frontierei, 87,9% dintre respondenți susțin că imigranții ar trebui reținuți, în timp ce 9,3% au fost parţial de acord şi 2,8% nu au fost de acord cu o asemenea abordare.

Purtătorul de cuvânt Kovacs a spus că răspunsurile date la această întrebare au influenţat în mod semnificativ deciziile guvernului de a implementa o închidere temporară a frontierei şi construirea unui gard de-a lungul graniţei Ungariei cu Serbia.

Parlamentul ungar a înăsprit recent condiţiile în care este acordat azil şi în care este autorizată menţinerea imigranţilor în tabere. Potrivit lui premierului Viktor Orban, „imigraţia ilegală este legată de terorism şi antrenează o creştere a infracţionalităţii, inclusiv violuri şi şomaj”.