Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău: „Vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este importantă pentru țara noastră”
Preşedintele Republicii Moldova anunţă că a avut luni o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniţă, în cadrul căreia i-a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România.
“Am avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre.
Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând.
După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, a scris Maia Sandu.
Maia Sandu, președinta-aleasă a Republicii Moldova, cere demisia guvernului Ion Chicu
Președinta-aleasăMaia Sandua indicat că opoziția de la Chișinău ar putea depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ion Chicu dacă acesta „nu demisionează în următoarele zile”.
Câștigătoarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a vorbit și despre posibilitatea ca alegerile anticipate să fie organizate mai devreme de luna mai, spunând că un scrutin înainte de termen s-ar putea concretiza „la sfârșitul lunii matie sau începutul aprilie dacă guvernul singur își dă demisia”.
„Noi, vorbesc despre colegii din PAS din Parlament, ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură împotriva guvernului dacă acest guvern nu demisionează în următoarele zile”, a declaratMaia Sandu, luni, la Pro TV, potrivitDeschide.md.
Întrebată care este probabilitatea ca moțiunea să fie susținută, președinta-aleasă a Republicii Moldova a declarat:„Vom vedea socialiștii au spus că își doresc alegeri anticipate. Acum le vom vedea adevărata lor față. pentru că așa vedem noi cea mai scurtă cale spre anticipate”.
Socialiștii de la Chișinău au fostacuzați de societatea civilăcă încearcă să limiteze atribuțiile viitoareipreședinte, iar una dintre inițiativele PSRM s-a referit la revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului. Cu toate acestea, chiar luni, Curtea Constituțională a suspendat procedura.