Maia Sandu anunță un mare miting pro-european la Chișinău, pe 21 mai: Europa e cu ochii pe noi. Să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui și vrem să fim parte din UE (VIDEO)

Maia Sandu anunță un mare miting pro-european la Chișinău, pe 21 mai: Europa e cu ochii pe noi. Să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui și vrem să fim parte din UE (VIDEO)
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Sursa foto: Captură Video - Maia Sandu / Facebook

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a susținut, luni, un discurs în fața națiunii, în care a anunțat un mare miting pro-european pentru ziua de 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. E practic o replică la demonstrațiile organizate de partidul pro-rus al oligarhului fugar Ilan Șor.

Maia Sandu i-a îndemnat pe oameni să meargă la manifestație în număr cât mai mare, ca să arate lumii că ei vor în UE, că sunt stăpâni în țara lor, uniți și determinați în drumul lor european: „Chiar dacă avem păreri diferite, acum nu e momentul pentru ceartă și dezbinare. E momentul să ne unim și să devenim parte a UE!”.

Maia Sandu a anunțat un miting pro-european la Chișinău

„Am lansat inițiativa de a convoca o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că suntem europeni, să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii, să se audă vocea noastră, a celor mulți”, a declarat Maia Sandu.
Practic, mitingul va fi o replică la protestele organizate de ȘOR, partidul pro-rus al oligarhului fugar Ilan Șor.

„Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia de a fi parte a familiei europene, să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ e poporul R. Moldova, să arătăm că deciziile se iau în R Moldova.

A venit timpul să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui, iar în clipele hotărâtoare suntem uniți și curajoși”, a mai afirmat Sandu.

Președinta a spus apoi că va discuta cu partidele pro-europene și cu societatea civilă despre organizarea manifestației și a îndemnat oamenii, indiferent de categorie profesională, să se implice: „Să demonstrăm că vrem pace, vrem ca UE să fie la noi acasă”.

Maia Sandu: Rusia continuă un război inuman împotriva unui regim pașnic

Sandu a mai afirmat că Republica Moldova e într-un „moment de răspântie” și a vorbit despre grupările pro-ruse care și-au trădat țara și încearcă acum s-o destabilizeze.

„Rusia continuă un război inuman împotriva unui regim pașnic și încearcă să slăbească Europa. (…)

Banii murdari continuă să curgă. Sunt oameni fără minte care văd ororile din Ucraina și se bucură.

Ei și-au vândut țara și sunt gata să vadă satele noastre făcute una cu pământulul numai ca ei să fure iar miliardul. O grupare de hoți și-a pus în cap să blocheze drumul nostru spre UE. Aceiași bani murdari corup diverse persoane pentru a nu permite curățarea justiției și finanțează protestele”, a mai acuzat Maia Sandu.

Aceasta a îndemnat apoi cetățenii Republicii Moldova să iasă în stradă și să-și exprime deschis susținerera pentru parcursul pro-european al țării tocmai pentru că „Europa e cu ochii pe noi” și „mulți cred eronat că cetățenii țării noastre sunt indiferenți”.

„Vă propun să le respundem și să ne exprimăm ca popor că singura cale e aderarea R Moldova la UE”, a mai afirmat președinta Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)