Maia Sandu anunţă remanierea Guvernului, după ce va câştiga al doilea tur al alegerilor

Maia Sandu anunţă remanierea Guvernului, după ce va câştiga al doilea tur al alegerilor
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Maia Sandu a anunţat, luni, că va remania Guvernul de la Chişinău, în cazul unei victorii în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, transmite Agerpres.

Anunțul făcut de Maia Sandu

„Da, cred că este nevoie să facem schimbări în echipa de guvernare. Am auzit cetăţenii, am discutat în multe localităţi, am auzit care sunt pretenţiile şi în special pe ce domenii oamenii se aşteaptă la lucruri făcute mai bine. Eu cred că acest lucru trebuie să se întâmple până la finalul acestui an”, a afirmat Maia Sandu la o dezbatere organizată de la Moldova 1.

Maia Sandu a admis că au fost făcute mai multe greșeli. În același timp ea a precizat că nu a împiedicat instituțiile care verifică integritatea să își facă treaba:

„Da, am comis mai multe greşeli, chiar dacă intenţiile au fost bune şi, chiar dacă au fost multe crize, au fost oameni care s-au descurcat mai bine şi au fost oameni care s-au descurcat mai puţin bine, din diferite motive. Acolo unde există întrebări de integritate, instituţiile trebuie să vină şi să îşi spună cuvântul. Absolut nu am îngrădit niciodată şi nici nu am încercat, nu m-am gândit să îngrădesc o instituţie sau alta să îşi facă treaba atunci când vine vorba de integritate şi sunt libere şi astăzi să meargă să pună cătuşe unuia sau altuia, dacă există aceste motive”, a adăugat Maia Sandu.

Contracandidatul Maiei Sandu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, socialistul Alexandr Stoianoglo, a refuzat să participe la dezbaterea de la Moldova 1, deşi conducerea televiziunii publice a Republicii Moldova i-a lansat invitaţia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:28 - Mii de persoane au rămas cu dizabilități, după administrarea vaccinului AstraZeneca. Ce sumă pot primi drept despăgubire
23:16 - Nicolae Ciucă a semnat că sub conducerea sa PNL nu va mai intra la guvernare cu PSD: „Nu e sănătos pentru democrație” (VIDEO)
23:11 - Arbori pe cale de dispraiție, din cauza schimbărilor climatice. Printre speciile aflate pe „Lista Roșie” se află și un copac cunoscut în România
22:34 - Procurorul general al Republicii Moldova denunță implicarea directă a serviciilor rusești în alegeri: „Suntem în fața unei provocări fără precedent”
22:34 - Care sunt prețurile pe litoral în această perioadă? Stațiunile sunt pline de turiști și toamna
22:34 - Family Start, programul de creditare pentru tineri, în care statul plătește o parte din dobândă. Ce conditiții trebuie îndeplinite
22:20 - Paznic din Cluj, filmat în timp ce încerca să prindă o hoață într-un mall. Nicio persoană care era la fața locului nu l-a ajutat
22:02 - Ionuț Moșteanu: “La prezidențiale este foarte clar că lui Ciolacu îi convine să intre cu Simion în turul doi”
21:56 - Gabriel Zetea, reacție la acuzațiile lui Ciucă către PSD: Aceste discuții sunt dovada maximei sale iresponsabilități și dovada clară că nu-i pregătit să fie președintele țării (VIDEO)
21:54 - Șoferii cu un comportament agresiv în trafic pot fi reclamați direct pe aplicația MAI. Ce fapte se încadrează și cum sunt sancționate