Mai mulți înalți oficiali americani, testați pozitiv cu Covid-19 după un dineu la Washington

Mai mulți înalți oficiali americani, testați pozitiv cu Covid-19 după un dineu la Washington
Mărimea acestui val este incertă, deoarece majoritatea oamenilor se testează acasă sau nu se testează deloc Foto: Hepta.ro

După un dineu organizat la Washington în acest weekend, mai mulți înalți oficiali americani au anunțat că au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Printre aceștia se numără și procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland, şi secretarul american pentru comerţ, Gina Raimondo.

Totodată, mai mulți miniştri, congresmeni şi jurnalişti au contractat virusul. Sâmbătă a avut loc cina anuală Gridiron Club, o oportunitate pentru elita politică şi media din Washington de a se întâlni, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit thehill.com.

Mai mulți înalți oficiali au fost testați pozitiv pentru Covid-19

Participanții la cina de sâmbătă seara au fost obligați să prezinte dovada vaccinării, potrivit președintelui Gridiron, Tom DeFrank, de la National Journal.

Toți oaspeții de la cina Gridiron Club au fost obligați să prezinte dovada vaccinării. Înțelegem că unii dintre oaspeții noștri au raportat teste pozitive de la cină. Le dorim însănătoșire rapidă”, a declarat DeFrank pentru The Hill într-o declarație.

Președintele participă de obicei la dineul de la Washington, dar, de această dată, Biden nu și-a făcut apariția. În schimb, acesta a înregistrat un videoclip pentru cină. Biden a fost testat negativ pentru COVID-19 ultima dată luni, potrivit Casei Albe.

Exemplu al „cum arată viitorul cu COVID-19”

Dr. Leana Wen, profesor de sănătate publică la Universitatea George Washington, a declarat pentru The Hill că grupul de cazuri pozitive care urmează după cina Gridiron Club este într-un fel un exemplu al „cum arată viitorul cu COVID-19”.

Ea a subliniat importanța vaccinurilor ca modalitate de a preveni infecțiile inevitabile să provoace boli severe.

„Se vor produce infecții. Ceea ce este important este că acești indivizi, probabil, sunt vaccinați, în mod ideal stimulați și, prin urmare, sunt foarte bine protejați de boli severe”, a spus Wen.

„Așa va arăta viața de acum înainte. Când ne reluăm activitățile pre-pandemice, va exista riscul ca indivizii să contracteze COVID-19. Datorită vaccinurilor, riscul de îmbolnăvire gravă este foarte scăzut”, a adăugat aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`