Magazinele mari din Grecia restricționează achiziţiile de făină şi ulei de floarea soarelui

Magazinele mari din Grecia restricționează achiziţiile de făină şi ulei de floarea soarelui
Foto: Pixabay.

Supermarketurile din Grecia vor restricționa cantitatea de faină și ulei de floarea soarelui pe care o pot cumpăra clienții.

Grecii cumpără mai multe produse din cauza fricii

Decizia vine în contextul majorării cererii, cauzate de frică că aprovizionarea va fi afectată de războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

Conflictul ruso-ucrainean a adus creşterea preţurilor şi a provocat temeri privind deficitul de produse în Uniunea Europeană. Atât Ucraina cât şi Rusia sunt furnizori  importanți de grâu şi ulei de floarea soarelui.

Sotiris Anagnostopoulos, secretarul general pentru Comerţ şi Protecţia Consumatorului, a remarcat joi, 24 martie, la postul de televiziune Ant1 că „cererea pentru unele produse a crescut în ultimele săptămâni de trei ori, cumpărătorii făcându-şi provizii”.

„Motivul limitării achizițiilor la aceste produse este doar de precauţie, deoarece clienţii noştri sunt îngrijoraţi de războiul din Ucraina. Vrem să ne asigurăm că vom putea să ne servim clienţii şi în viitor”, a declarat un oficial al AB pentru Reuters, citat de Agerpres.

250.000 tone de grâu moale, importate din Ucraina şi Rusia

Republica Elenă importă aproximativ 250.000 tone de grâu moale din Ucraina şi Rusia, aproximativ 30% din importurile totale de grâu, anunţase anterior Ministerul Agriculturii.

Guvernul a cerut furnizorilor să declare stocurile de produse, inclusiv îngrăşăminte, mâncare pentru animale, cereale, ulei de floarea soarelui şi alte uleiuri vegetale, notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`