MAE: Noi condiții de intrare pe teritoriul Greciei. Ce trebuie să aibă călătorii asupra lor

MAE: Noi condiții de intrare pe teritoriul Greciei. Ce trebuie să aibă călătorii asupra lor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile din Grecia au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei. Noile reglementări au intrat în vigoare la data de 19 aprilie 2021 și se aplică până la data de 26 aprilie 2021, pentru toate categoriile de deplasări, inclusiv cele în scop turistic.

Astfel, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene,aistatelor membre ale Acordului Schengen, cât şi cetăţenii dinEmiratele Arabe Unite, Israel, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia, StateleUnite ale Americii sau persoanele care au rezidenţa permanentă înaceste state pot intra pe teritoriulRepublicii Elene,pe cale rutieră -prin punctele rutiere de trecere a frontierei Kulata-Promachonas şi Makaza-Nymphaea (accesul prin cele două puncte de trecere a frontierei fiind posibilîn intervalul orar 07:00-23:00), saupe cale aeriană,cu următoarele condiţii:

– prezentarea unui test molecular tipPCRcu rezultatnegativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anteriorintrării pe teritoriul elen;

– prezentareauneidovezi care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut minimum 14 zile de la data efectuăriirapelului. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;

– completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), prin intermediul paginii de internethttps://travel.gov.gr, cu cel puţin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de provenienţă.

„Cu referire la intrarea în Republica Elenă pe cale maritimă, autorităţile elene au introdus o restricţie temporară de sosire a ambarcaţiunilor de agrement private, a navelor comerciale şi a navelor de croazieră, indiferent de pavilion, provenind din orice destinaţie geografică din străinătate, precum şi debarcarea în orice mod a pasagerilor de pe aceste nave”, arată MAE.

Rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autoritățile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Toate celelalte restricții adoptate de autoritățile elene în contextul pandemiei de COVID-19 rămân în vigoare (lockdown, purtarea obligatorie a măștii, restricțiile de circulație între județe, restricții orare de deplasare etc).

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena:0030 210 6728879;0030 210 6744544sau al Consulatului General al României la Salonic:0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic:+30 6906 479076.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”