MAE emite atenționări de călătorie pentru Bosnia și Herțegovina și Turcia

MAE emite atenționări de călătorie pentru Bosnia și Herțegovina și Turcia
foto: ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe anunță cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească spre Bosnia și Herțegovina că statul respectiv se confruntă în continuare cu cod portocaliu pentru temperaturi minime extreme în intervalul 9-11 ianuarie 2017, acestea fiind însoțite de vânt și căderi de zăpadă.

Autoritățile din Bosnia și Herțegovina au anunțat că majoritatea șoselelor sunt acoperite de gheață, ceea ce îngreunează circulația rutieră. Șoselele montane sunt și ele acoperite de nămeți, dar sunt circulabile. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, șoselele Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad şi Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad sunt greu accesibile traficului rutier, potrivit bursa.ro.

MAE recomandă tuturor șoferilor să își utileze mașinile cu echipamente de iarnă corespunzătoare pentru a putea gestiona mai ușor situațiile neplăcute care ar putea să apară.

Turcia se confruntă cu condiții meteorologice nefavorabile, de asemenea. MAE informează că zona zona Edirne – Istanbul – Bursa este cuprinsă de ninsori abundente și vânt și în următoarele zile, ceea ce va face ca circulația aeriană, auto, navală și feroviară să fie greu de accesat.

Cetățenii români sunt sfătuiți să consulte pagina de internet a MAE pentru mai multe informații, iar celor care doresc să se deplaseze în străinătate li se recomandă să folosească aplicația "Călătorește în siguranță", disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play", unde pot găsi informații și sfaturi utile pentru călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`