MAE, după cutremurul din Maroc: Sunt mulți cetățeni români care frecventează acest stat, dar nu am primit cereri de asistență consulară. Suntem în contact permanent cu autoritățile locale (VIDEO)

MAE, după cutremurul din Maroc: Sunt mulți cetățeni români care frecventează acest stat, dar nu am primit cereri de asistență consulară. Suntem în contact permanent cu autoritățile locale (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasada României la Rabat nu a primit deocamdată cereri de asistență consulară după cutremurul din Maroc, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

MAE, precizări pe B1 TV după cutremurul din Maroc

Reprezentantul MAE a transmis un mesaj de solidaritate cu Regatul Marocului.

„În primul rând, aș dori să folosesc această cale pentru a exprima întreaga noastră solidaritate cu Regatul Marocului, cu cetățenii acestui stat, condoleanțe familiilor victimelor, însănătoșire grabnică celor care sunt suferinzi și speranța că salvatorii vor avea rezultate în lupta lor contracronometru”, a declarat Radu Filip.

El a precizat că misiunea diplomatică românească de la Rabat nu a primit deocamdată cereri de asistență consulară.

„Este o destinație de vacanță, sunt mulți cetățeni români care frecventează acest stat, dar, din fericire, deocamdată, până la acest moment, nu am primit cereri de asistență consulară, doar o singură solicitare de informații cu privire la situația unui grup de cetățeni români. În urma verificărilor pe care Ambasada României la Rabat le-a întreprins pentru verificarea situației, au comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranță”, a adăugat Radu Filip.

„Situația este în dinamică, ați văzut și dumneavoastră amplitudinea acestei tragedii. De aceea, noi, prin misiunea noastră diplomatică, suntem în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)