MAE, atenționare de călătorie în Suedia: Coduri galben și portocaliu de ninsori și vânt

MAE, atenționare de călătorie în Suedia: Coduri galben și portocaliu de ninsori și vânt
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Suediei, fiind vizate coduri de vreme nefavorabilă.

Mai exact, instituția informează că în conformitate cu datele publicate de către Institutul Meteorologic și Hidrologic suedez, au fost emise coduri de vreme nefavorabilă pentru data de 11 martie 2021.

Potrivit unui comunicat de presă, codurile sunt valabile după cum urmează:

  • Cod portocaliu de ninsoare abundentă pentru regiunea Värmland și regiunea Västra Götaland;
  • Cod galben de ninsori pentru regiunile de sud și de centru ale Regatului Suediei;
  • Cod galben de vânt pentru regiunile muntoase din nord-vestul Suediei.

MAE menționează că informații despre circulația rutieră, actualizate în timp real, sunt disponibile pe pagina de Internet: https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Stockholm: +46736985463.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților