Macron, acuzat de Donald Trump că „îl pupă în fund” pe președintele Chinei, Xi Jinping

Macron, acuzat de Donald Trump că „îl pupă în fund” pe președintele Chinei, Xi Jinping
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jefferee Woo

Donald Trump l-a acuzat pe președintele Franței, Emmanuel Macron, că „l-a pupat în fund” pe omologul său chinez, Xi Jinping, în contextul vizitei efectuate săptămâna trecută la Beijing de liderul francez, transmite AFP preluată de New Straits Times.

Macron, acuzat de Donald Trump că „îl pupă în fund” pe Xi Jinping

Fostul președinte al Statelor Unite a fost invitat în emisiunea lui Tucker Carlson, jurnalist Fox News, în prima sa apariție în presa centrală după ce a fost pus sub acuzare de justiția americană.

Donald Trump susține că SUA și-a pierdut influența globală după ce și-a încheiat el mandatul la Casa Albă.

„Ai lumea asta nebună, sare în aer, iar Statele Unite nu are absolut niciun cuvânt de spus”, a declarat republicanul, care intenționează să candideze și la alegerile prezidențiale din 2024.

„Iar Macron, care este un prieten de-ai mei, este cu China, pupând-o în fund. Okay, în China! Mi-am spus, `Franța merge acum în China`”, a adăugat Donald Trump.

Președintele Franței a provocat dezbateri aprinse în contextul vizitei de stat pe care a efectuat-o săptămâna trecută în China, acolo unde a declarat că europenii nu ar trebui să se lege de politica externă a SUA.

În declarațiile făcute presei, Macron a spus că statele europene nu ar trebui să se lase prinse în tensionata dispută dintre Beijing și Washington pe tema Taiwan.

China intenționează să preia controlul asupra Taiwanului, în timp ce guvernul SUA a promis să ajute insula să se apere.

Macron, care a discutat despre Taiwan cu Xi, a avertizat Europa să nu se lase „prinsă în crize care nu sunt ale noastre, care o împiedică să își construiască autonomia strategică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`