Lupta împotriva CORONAVIRUSULUI. Primul vaccin anti-Covid poate fi gata în toamnă, anunță firma germană ofertată de Trump. Între timp, SUA și China fac propriile teste

Lupta împotriva CORONAVIRUSULUI. Primul vaccin anti-Covid poate fi gata în toamnă, anunță firma germană ofertată de Trump. Între timp, SUA și China fac propriile teste

O firmă germană anunță că ar putea livra un vaccin anti Covid-19 în toamna acestuian . Este vorba despre aceeași firmă de unde Donald Trump a vrut să cumpere patentul vaccinului anti-coronavirus.

Compania CureVac din Tübingen s-a apucat să lucreze la acest vaccin în luna ianuarie, iar în urmă cu câteva zile a anunțat că a descoperit antidotul.

Dacă rezultatele sunt pozitive, am putea să începem testele clinice la începutul verii.

Deoarece presiunea este enormă, aprobările din partea autorităților ar trebui să fie mai rapide decât în alte cazuri. Prin urmare, ar trebui să fim capabili să livrăm vaccinul în toamnă”, a declarat patronul firmei, Dietmar Hopp, pentru Bild, potrivit Libertatea.

În același timp, SUA și China anunță că încep propriile teste.

Cercetarea de la Beijing este condusă de Chen Wei, de la Academia de Științe Militare Medical.

De asemenea, chinezii au anunțat deja că Favipiravir, un medicament antiviral, este eficient în tratarea COVID-19 și vor începe să-l producă la scară largă. (Detalii AICI)

Totodată, SUA au început testele unui vaccin produs de o clinică americană.

Primul participant la testare a primit vaccinul experimental chiar luni, pentru verificarea eventualelor efecte adverse.

Companiile farmaceutice din întreaga lume se află în prezent în cursa pentru dezoltarea unui vaccin pentru coronavirusul care a ucis peste 6.000 de oameni și a infectat peste 150.000. (Vezi AICI informatiile in timp REAL din intreaga lume)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`