Ludovic Orban, gata să-și dea demisia. Siegfried Mureșan ar fi noua variantă de premier (surse)

Ludovic Orban, gata să-și dea demisia. Siegfried Mureșan ar fi noua variantă de premier (surse)
Foto: gov.ro

Ludovic Orban (57 de ani) urmează să-și depună mandatul, potrivit surselor B1.ro. În urma alegerilor de duminică, 6 decembrie, propunerea PNL ar urma să fie europarlamentarul Siegfried Mureșan (39 de ani).

Potrivit surselor, Ludovic Orban urmează să-și anunțe oficial demisia în această seară. Astfel, premier interimar va fi pentru câteva zile Raluca Turcan, cu atribuții restrânse.

În cadrul declarației de presă susținută luni, la ora18:00, Klaus Iohannis a declarat că susține o guvernare de centru-dreapta. USR PLUS și-a exprimat deja acordul pentru o guvernare cu PNL, prin intermediul lui Dacian Cioloș.

Cine este Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan este de profesie economist. În 2011 a obținut un post de consilier politic pentru probleme economice și sociale la Partidul Popular European (PPE), iar în ianuarie 2014 a devenit consilier politic principal al PPE. În același an a intrat în PMP și a obținut un mandat de europarlamentar, iar în 2015 a fost desemnat purtătorul de cuvânt al PPE.

Siegfried Mureșan a intrat în PNL în 2018, în urma alegerilor din 2019 a obținut un nou mandat de europarlamentar, iar în prezent deține funcția de vicepreședinte al PPE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`