Ludovic Orban, despre închiderea timp de trei zile a școlilor unde există secții votare: Copiii vor face ce scrie în hotărârea CNSU. Nu sunt valabile deciziile Comitetelor județene pentru Situații de Urgență. Nu voi accepta a doua greșeală (VIDEO)

Ludovic Orban, despre închiderea timp de trei zile a școlilor unde există secții votare: Copiii vor face ce scrie în hotărârea CNSU. Nu sunt valabile deciziile Comitetelor județene pentru Situații de Urgență. Nu voi accepta a doua greșeală (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că în zilele de vineri, luni și marți, toate școlile în care va fi organizată cel puțin o secție de votare pentru alegerile locale, vor funcționa după scenariul roșu, adică toți elevii vor face cursuri online. Precizările prim-ministrului vin după ce prefecții din Brăila și București anunțaseră că toate școlile din acest județ și din Capitală se vor închide în cele trei zile în contextul scrutinului din 27 septembrie. Deciziile luate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență sau de Comitetul de la nivelul Municipiului București nu sunt valabile a atras atenșia Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Se vor organiza cursurile în exclusivitate online în zilele de vineri, luni și marți în orice școală unde există o secției de votare

”Au luat decizii înainte, nu sunt valabile deciziile luate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Ordonanța de Urgență stabilește foarte clar procedura. Procedura este ca să se emită ordin al ministrului Educației, având ca suport decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. (…) Copiii vor face ce scrie în ordin și în hotărârea CNSU. Nu-i băgăm în ceață, în ceață i-a băgat cine a decis fără să țină cont de prevederile Ordonanței de Urgență, adică Prefectura. Reglementarea este foarte clară: OUG stabilește cu precizie care este procedura, noi am respectat procedura și Inspectoratele școlare, managementul școlilor trebuie să respecte ordinul ministrului și hotărârea CNSU. Ca atare, îi informez pe copii și pe părinți și pe cadrele didactice, că trebuie să țină cont de ordinul ministrului”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, într-o vizită la Brăila.

Orban: Au generat confuzie în județul Brăila. Trebuiau să aștepte

În acest, premierul a avertizat că nu va accepta ”a doua greșeală de genul ăsta” din partea prefecților.

”Sunt de acord că au generat confuzie în județul Brăila pentru că trebuiau să aștepte, cu atât mai mult cu cât noi am anunțat de săptămâna trecută că va fi întrunit CNSU, că se va lua o decizie și ministrul Educației va emite ordinul privitor la organizarea învățământului în preajma zilei de vot, deci lucrurile sunt clare. Părinții, profesorii și elevii trebuie să știe că se vor organiza cursurile în exclusivitate online în zilele de vineri, luni și marți, ca în scenariul roșu, în orice școală unde există minim o clasă care se transformă în local al secției de votare. (…) Nu poți să permiți în școli în care urmează să fie secții de votare să organizezi cursuri normal vineri, cu o zi înainte, și luni și marți, după exercitarea dreptului de vot pentru că acolo sunt operațiuni de protecție sanitară care trebuie efectuate”, a mai spus Ludovic Orban.

Anterior, autoritățile din Brăila anunțaseră că pentru desfășurarea în siguranță a procesului de învățământ și pentru pregătirea alegerilor din 27 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că ”în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brăila, în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 28.09.2020 si 29.09.2020, cursurile se vor desfășura numai on-line (scenariul roșu). Astfel, toate unitățile de învățământ preuniversitar vor fi închise timp de patru zile, nu doar cele în care se desfășoară alegerile”, notează infobraila.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri,Hotărârea nr. 46privind suspendarea activităților didactice, începând din 25 septembrie și până pe 29 septembrie inclusiv,în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale de duminică.

Ludovic Orban, despre închiderea timp de trei zile a școlilor unde există secții votare: Copiii vor face ce scrie în hotărârea CNSU. Nu sunt valabile deciziile Comitetelor județene pentru Situații de Urgență. Nu voi accepta a doua greșeală

Urmăriți B1TV.ro și pe
`