Ludovic Orban, despre împrumutul de 16 miliarde de euro de la UE: „Comisia Europeană va urmări să nu fie afectate țintele de deficit bugetar, de revenire graduală până la sub 3%” (VIDEO)

Ludovic Orban, despre împrumutul de 16 miliarde de euro de la UE: Comisia Europeană va urmări să nu fie afectate țintele de deficit bugetar, de revenire graduală până la sub 3% (VIDEO)

Întrebat dacă FMI ar putea supraveghea România pe partea de împrumut de 16 miliarde de euro de la UE, Ludovic Orban a declarat, marți, că instituția nu poate să intervină în relația cu Comisia Europeană. Ludovic Orban a precizat că sunt împrumuturi foarte rentabile, care vor fi folosite pentru proiecte importante pentru România.

“Nu cred că FMI este un actor instituțional care ar putea să se interpună în relația noastră cu Comisia Europeană. O spun din capul locului că am luat decizia să utilizăm toți banii care sunt la dispoziție de UE pentru România, inclusiv partea de împrumuturi. De ce? Pentru că sunt împrumuturi foarte rentabile. Dacă ne-am duce pe piață nu am fi capabili să obținem condiții similare de împrumut. Sunt practic cele mai bune condiții de creditare, pe de o parte, pe de altă parte banii vor fi folosiți pentru proiecte importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că singura problemă la care Comisia va fi atentă este situația țintei de deficit bugetar, care va trebui să ajungă gradual la sub 3%:

“Ce va trebui să respectăm? Avem un calendar de revenire graduală sub nivelul de 3% deficit, raportat la PIB. Evident că atunci când utilizezi bani din împrumuturi, banii respectivi se duc și pe gradul de îndatorare, se duc și pe deficit. Problema Comisiei Europene este ca prin tragere de împrumuturi să nu fie afectate țintele de deficit bugetar, de revenire graduală până la sub 3%, pe care le-am convenit cu partenerii noștri din UE”, a precizat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie