Lovitură pentru românii care doresc să muncească în Marea Britanie. Crește masiv pragul salarial necesar obținerii vizei

Lovitură pentru românii care doresc să muncească în Marea Britanie. Crește masiv pragul salarial necesar obținerii vizei
Sursa foto: Freepik.com

Guvernul va majora salariul minim necesar lucrătorilor străini pentru a ocupa locuri de muncă în Marea Britanie, ca parte a planurilor de reducere a migrației.

Salariul minim necesar pentru a obține o viză de lucrător calificat va crește de la 26.200 de lire sterline la 38.700 de lire sterline anul viitor.

Creșterea a fost prezentată într-un plan în cinci puncte de reducere a imigrației anunțat de ministrul de interne James Cleverly.

El a spus că migrația în Marea Britanie a fost „mult prea mare” și a existat „abuz” de vize de sănătate și îngrijire de ani de zile.

Deputații conservatori l-au pus sub presiune pe prim-ministrul Rishi Sunak și guvernul său să acționeze în privința migrației legale, după ce cifrele oficiale au arătat săptămâna trecută că migrația netă a atins un record de 745.000 anul trecut, potrivit BBC.

Pe lângă noile cerințe salariale, Cleverly a spus că planul guvernului va:

Interzice lucrătorii din domeniul sănătății și îngrijirii care aduc persoane dependente de familie în Regatul Unit

Companiile să poată plăti lucrătorii cu 20% mai puțin decât rata curentă pentru locurile de muncă de pe o listă de ocupații deficitare

Creșteri ale venitului minim pentru vizele de familie la 38.700 GBP de la 26.200 GBP, începând cu primăvara viitoare

Cereri consilierului guvernului în materie de migrație să revizuiască ruta vizelor de absolvent pentru a „preveni abuzul”

Ministrul de Interne a susținut că cele cinci modificări aduse sistemului de imigrație din Regatul Unit ar însemna „mai mult de 300.000 de persoane care au venit în Marea Britanie anul trecut, nu ar putea acum să o facă”.

„Este suficient”, a spus Cleverly. „Politica de imigrare trebuie să fie echitabilă, legală și durabilă”.

Întrebat dacă lucrătorii de îngrijire vor fi descurajați să vină în Regatul Unit, deoarece nu ar putea aduce familii, ministrul de interne a spus că crede că o persoană cu o familie ar putea fi descurajată, dar există totuși lucrători care ar fi dispuși să lucreze în continuare.

Planul de migrație a fost „un alt exemplu al haosului total din inima acestui guvern”.

Secretarul general al Unison, Christina McAnea, a spus că „planurile crude înseamnă un dezastru total pentru NHS și asistența socială”.

„Lucrătorii migranți au fost încurajați să vină aici, deoarece ambele sectoare sunt extrem de lipsite de personal. Spitalele și casele de îngrijire pur și simplu nu ar putea funcționa fără ei”, a spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`