Lovitură pentru Elon Musk: Platforma „X”, condusă de miliardarul american, a fost amendată în Australia

Lovitură pentru Elon Musk: Platforma „X”, condusă de miliardarul american, a fost amendată în Australia
Sursa foto: Shutterstock

Elon Musk, fondatorul Tesla, a primit o nouă lovitură în mediul online. Platforma „X”, fosta Twitter, condusă de miliardarul american, a fost amendată de către comisia e-Safety din Australia. Cu toate că amenda este relativ mică în comparație cu investiția uriașă a lui Musk în platformă, aceasta a atras atenția asupra politicii de moderare și conținutului controversat, transmite Reuters.

Ce s-a întâmplat cu compania condusă de miliardarul american

Comisia e-Safety a emis o amendă platformei „X” pentru încălcarea regulilor de moderare și gestionare a conținutului. Cu toate că suma este modestă în comparație cu achiziția de 44 de miliarde de dolari a platformei în 2022, amenda reprezintă o lovitură pentru Musk, care se confruntă cu critici legate de politica sa de moderare, caracterizată prin relaxarea restricțiilor și restabilirea a mii de conturi interzise.

Platforma „X” a fost acuzată că nu a eliminat dezinformarea legată de atacurile Hamas asupra Israelului, ceea ce a atras atenția Uniunii Europene. Aceasta investighează în prezent platforma pentru potențiale încălcări ale noilor reguli pentru sectorul tehnologic. În timp ce platforma susține că abordează conținutul ilegal global, criticii pun sub semnul întrebării modul în care gestionează conținutul controversat.

Compania „X” și-a închis biroul din Australia

Cu puțin timp în urmă, compania „X” și-a închis biroul din Australia, ceea ce a generat discuții în legătură cu implicarea lui Elon Musk în gestionarea platformei. Acest pas a fost luat imediat după ce Musk a achiziționat platforma și sugerează schimbări semnificative în modul de operare al acesteia.

Dacă compania „X” refuză să plătească amenda, autoritatea de reglementare poate decide să o acționeze în instanță, conform declarațiilor lui Inman Grant, fost director de politici publice pentru „X” până în 2016. Situația platformei „X” și atitudinea lui Elon Musk față de moderare continuă să genereze discuții și controverse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)