Londra nu recunoaște caracterizarea făcută de J.D. Vance, senatorul ales de Trump, că Regatul Unit va fi prima țară nucleară islamistă

Londra nu recunoaște caracterizarea făcută de J.D. Vance, senatorul ales de Trump, că Regatul Unit va fi prima țară nucleară islamistă
Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jintak Han

J.D. Vance, candidatul republican la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, susține că Marea Britanie va fi „prima țară cu adevărat islamistă” dodată cu arme nucleare ca urmare a ajungerii la guvernare a laburiștilor.

Vicepremierul britanic Angela Rayner a declarat marți că nu va recunoaște „caracterizarea făcută de senatorul ales de Trump, scrie Agerpres.

Londra nu susține ideea lui J.D. Vance cu privire la Regatul Unit

Senatorul ales de Donald Trump a susținut că Marea Britanie va fi „prima țară cu adevărat islamistă” în cadrul conferinței „Conservatorismul Național”, care s-a desfășurat joia trecută în SUA.

„Nu recunosc această caracterizare. Sunt foarte mândră de succesul electoral pe care Partidul Laburist l-a avut recent. Am câştigat voturi din diferite comunităţi, din toată ţara. Suntem interesaţi să guvernăm în numele Regatului Unit şi, de asemenea, să lucrăm cu aliaţii noştri internaţionali”, a declarat Rayner, într-o intervenţie la ITV.

„Liderii politici din întreaga lume au opinii diferite”, a adăugat vicepremierul britanic.

Din punctul ei de vedere, „Statele Unite sunt un aliat cheie şi, dacă poporul american decide cine îi va fi preşedintele şi vicepreşedintele, vom lucra cu ei, bineînţeles că o vom face”.

În cadrul unui discurs, Vance a declarat că vorbea cu un prieten despre proliferare nucleară în lume și despre care va fi „prima ţară cu adevărat islamistă care va obţine o armă nucleară şi ne gândeam că poate va fi Iranul, poate că Pakistanul este deja şi, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că poate în realitate este Regatul Unit, din moment ce Partidul Laburist tocmai a preluat puterea”.

Cine este J.D. Vance, senatorul ales de Donald Trump

În vârstă de 39 de ani, James David Vance este un senator republican din Ohio care a fost ales de Donald Trump ca vicepreședinte, în cazul în care acesta va câștiga alegerile prezidențiale programate pe 5 noiembrie.

Vance este cel mai tânăr politician din echipa lui Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`