Londonezii care toarnă beton în propriile lor grădini ar trebui să fie taxați pentru acest lucru și să li se acorde stimulente pentru a îndepărta betonul, a recomandat un raport adresat primarului, citat de The Guardian.
De asemenea, orașul are nevoie de un nou rezervor, de protecție îmbunătățită împotriva inundațiilor și de un „plan de caniculă” pentru a proteja locuitorii vulnerabili de riscul crescut de valuri de căldură, arată raportul privind impactul crizei climatice.
Patru din 10 proprietăți din Londra vor fi afectate de subsidență până la sfârșitul acestui deceniu, deoarece solul se usucă la temperaturile mai ridicate care se preconizează, iar valurile de căldură vor pune în dificultate alte mii de vieți dacă nu se iau măsuri.
Inundațiile de suprafață sunt, de asemenea, o amenințare pentru care Londra nu este suficient de pregătită, avertizează raportul, care recomandă crearea unei autorități strategice pentru apele de suprafață.
Acest lucru se datorează parțial cantității de teren care a fost betonat sau pavat, ceea ce înseamnă că solul este mai puțin capabil să absoarbă apă în cazul ploilor abundente.
Emma Howard Boyd, inițiatoarea raportului, a spus că recomandarea de a cere oamenilor să plătească taxe pentru apele pluviale atunci când betonează grădinile lor este despre „încurajarea oamenilor să facă lucrurile potrivite pentru mediu”, mai degrabă decât despre penalizarea lor.
„Ne-am uitat la ceea ce a funcționat în alte părți ale lumii”, a spus ea. „Am betonat în prea multe zone – trebuie să încetăm să creăm un oraș în care avem atât de multă suprafață dură, când ceea ce avem nevoie sunt moduri mai potrivite de a absorbi apa.”
Raportul, numit London Climate Resilience Review, a fost comandat de primarul, Sadiq Khan, și face 50 de recomandări, de la întreținerea copacilor de pe străzi până la construirea unui nou dig al râului Tamisa până în 2070 și planificarea modalităților de a stinge incendiile fără apă.
Howard Boyd a scris în prefață că realegerea lui Khan în mai, după o campanie în care susținerea zonelor cu emisii scăzute a fost un câmp de luptă cheie, a arătat că există un mandat pentru autoritățile locale de a urma politici puternice privind clima.
„Primarul Londrei a câștigat o a treia victorie electorală record după ce și-a dublat politicile pentru sănătate și climă”, a scris ea.
Efectele vremii extreme din ultimii ani au inclus inundații fulgerătoare severe în iulie 2021 și un val de căldură record în 2022, când temperaturile au atins 40C și au existat aproximativ 387 de decese legate de căldură.
Incendiile au pus echipamentul de pompieri din Londra sub o presiune mai mare în acea vară decât în oricare alt moment, iar consumul de apă a crescut cu 50% într-un moment în care nivelul apei din rezervoare era deja la un nivel scăzut de 30 de ani.
Howard Boyd a spus: „Intrăm într-o nouă eră. În 2024, chiar dacă El Niño se estompează, suntem pregătiți pentru un alt an record de valuri de căldură mortale, incendii și furtuni.
În ultimul an, inundațiile din Marea Britanie au schimbat vieți și au afectat economiile locale. Sănătatea și securitatea londonezilor și sănătatea economiei naționale sunt inseparabile.”