Locul de muncă unde un patron român oferă salariu de 4.000 de euro pe lună. Antreprenorul caută chiar și oameni fără experiență

Locul de muncă unde un patron român oferă salariu de 4.000 de euro pe lună. Antreprenorul caută chiar și oameni fără experiență
Foto: Pixabay.com

Un patron român care deține o afacere în Italia se plânge că nu găsește angajați, deși oferă un salariu de 4.000 de euro pe lună.

Românul deține un restaurant în Milano și caută bucătar.

Antreprenorul român în vârstă de 34 de ani deține clubul Beef din Milano, un local pe care l-a redeschis în urmă cu doi ani în zona Via Boccaccio, în apropiere de gara Cadorna. Cu toate acestea, în ciuda cererii crescute din partea clienților, românul nu prea găsește angajați, potrivit Cancan.

În ciuda faptului că oferă salarii competitive, care pot ajunge chiar și la 4.000 de euro lunar în cazul unui bucătar, și contracte de muncă avantajoase, Adrian Ionilă a precizat că mulți refuză să muncească acolo din cauza programului. Angajații trebuie să lucreze și în ture, vinerea și sâmbăta.

Caută și angajați fără experiență, dar motivați și dispuși să muncească

Românul a mai mărturisit că își dorește să găsească angajați tineri, motivați și dispuși să muncească, chiar și fără vreo experiență în acest domeniu. De exemplu, un bucătar nu a vrut să lucreze acolo cu un contract de 4.000 de euro pe lună.

„Un bucătar a refuzat un contract de 4.000 de euro pentru că nu dorea să lucreze vinerea și sâmbăta. Caut tineri motivați, chiar și fără experiență, dar dispuși să muncească”, a spus Adrian Ionilă pentru o publicație din Italia.

Patronul român a lucrat prima oară ca spălător de vase pentru un patron de club. Bărbatul a plecat din țară de  maimulți ani și a început în restaurantele italiene cu munci simple, iar în anul 2022 a ajuns să își deschidă propria lui afacere.

„Înainte noi îi intervievam pe candidați, acum ei par să ne intervieveze pe noi”, a precizat antreprenorul român.

Ce ar urma să facă patronul român dacă nu găsește angajați să lucreze în restaurantul său

Adrian a ajuns la concluzia că ar putea fi nevoit să reducă zilele de muncă, pentru a putea găsi angajați, însă asta înseamnă că localul său nu ar mai fi deschis șapte zile din șapte. Nu doar el se află în această situație, ci mai mulți antreprenori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`