Localități și spitale evacuate din cauza unui incendiu de vegetație care s-a extins spre marginea Atenei. Sute de pompieri intervin „de peste 20 de ore în condiții dramatice” (FOTO, VIDEO)

Localități și spitale evacuate din cauza unui incendiu de vegetație care s-a extins spre marginea Atenei. Sute de pompieri intervin „de peste 20 de ore în condiții dramatice” (FOTO, VIDEO)
captură video X @AthensLiveGr

Un incendiu de vegetație alimentat de rafalele de vânt s-a răspândit la marginea Atenei, luni, mistuind copaci, locuințe și mașini, iar autoritățile elene au dispus evacuarea mai multor localități și spitale, potrivit Reuters și The Guardian.

Incendiul s-a extins spre suburbiile din nordul Atenei

Începând din luna mai, Grecia s-a confruntat cu zeci de incendii de vegetație. Deși acestea au devenit ceva obișnuit, vremea extraordinar de călduroasă și uscată le-a făcut mai frecvente și mai intense. Probleme similare au fost înregistrate în această lună și în Spania, și în Balcani.

Cu incendiul izbucnit duminică la Varnavas, localitate aflată la circa 33 de kilometri nord de Atena, se luptă peste 670 de pompieri sprijiniți de voluntari. Se intervine inclusiv cu avioane și elicoptere.

Până luni, incendiul s-a extins spre suburbiile din nordul Atenei.

Pompierii greci intervin „de peste 20 de ore în condiții dramatice”

Ministrul grec pentru criza climatică, Vassilis Kikilias, spune că incendiul este „extrem de periculos” și că pompierii se luptă în „condiții dramatice” ce a fost exacerbate de un teren afectat de seceta prelungită.

„Este un incendiu extrem de periculos cu care ne luptăm de peste 20 de ore în condiții dramatice din cauza vântului foarte puternic și a secetei prelungite”, a spus oficialul elen.

„În acest moment bătălia este purtată pe două fronturi, una în zona Kallitechnoupolis și o alta în Grammatikos (…). Vom continua cu toată forța noastră până când îl aducem sub control și este stins ultimul front”, a subliniat ministrul Vassilis Kikilias.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)