Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a fost spitalizat din cauza unor complicaţii apărute după o operație

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a fost spitalizat din cauza unor complicaţii apărute după o operație
Lloyd Austin, secretarul american al Apărării. Foto: Hepta - DPA Images / Boris Roessler

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a fost spitalizat, luni, din cauza unor complicații apărute după o operație. Anunțul a fost făcut abia vineri de către purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, fapt ce a stârnit criticile jurnaliștilor, informează AFP.

Secretarul american al Apărării a fost spitalizat

Pat Ryder a anunțat, vineri, că pe 1 ianuarie secretarul Lloyd Austin a fost internat la spitalul militar Walter Reed din cauza unor „complicaţii apărute în urma unei proceduri medicale neurgente”.

„El se simte bine şi ar trebui să revină la serviciu azi (vineri)”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Conducerea Pentagonului, criticată de jurnaliști

Asociaţia jurnaliştilor de la Pentagon a transmis că amânarea anunțului „e scandaloasă”: „Publicul are dreptul să ştie când membrii cabinetului american sunt spitalizaţi”.

În replică, un alt purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că ministrul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, e „autorizată automat să-şi asume atribuţiile secretarului dacă el nu poate lucra” şi că ea a luat „decizii de rutină în locul lui săptămâna aceasta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`