Liviu Dragnea: Conflictul privind arborarea steagului Ţinutului Secuiesc trebuie gestionat cu înţelepciune

Liviu Dragnea: Conflictul privind arborarea steagului Ţinutului Secuiesc trebuie gestionat cu înţelepciune
Situația legată de arborarea steagului Ținutului Secuiesc trebuie gestionată ”cu înțelepciune”, atât de România, cât și de Ungaria, susține vicepremierul Liviu Dragnea. "Eu cred că putem avea...

Situația legată de arborarea steagului Ținutului Secuiesc trebuie gestionată ”cu înțelepciune”, atât de România, cât și de Ungaria, susține vicepremierul Liviu Dragnea.

„Eu cred că putem avea capacitatea şi înţelepciunea, şi noi şi Ungaria, ca lucrul acesta să se stingă”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce a participat la prezentarea bilanţului activităţii din 2012 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Dragnea a precizat că situaţia este gestionată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe şi deocamdată „este bine să fim rezervaţi”.

Vicepremierul a mai spus că pentru aplanarea conflictului vor avea loc şi discuţii cu membri ai comunităţilor locale, informează Mediafax.

„Mai mulţi dintre noi vom discuta cu cine trebuie ca să nu se escaladeze. Nu trebuie să se ajungă la un nivel foarte ridicat”, a afirmat Dragnea, întrebat dacă membrii Guvernului vor iniţia discuţii cu lideri ai comunităţilor locale.

Acesta a mai spus că, în contextul creat, UDMR poate să folosească această oportunitate şi să fie o interfaţă şi o punte de legătură „între noi şi ceilalţi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`