Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran, a confirmat gruparea militantă într-un comunicat

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran, a confirmat gruparea militantă într-un comunicat

Anterior, Gărzile Revoluționare din Iran au spus că a fost vizat în reședința sa împreună cu o gardă de corp iraniană. Se spunea că a fost în Iran pentru a participa la inaugurarea președintelui Masoud Pezeshkian.

Lloyd Austin nu crede că un război între Israel și Hezbollah este inevitabil

Haniyeh era șeful politic în exil al grupării militante și și-a petrecut o mare parte a timpului în ultimii ani în Qatar.
Israelul a spus că l-a ucis pe comandantul militar superior al Hezbollah, Fuad Shukur, într-un atac aerian asupra unei suburbii din sudul Beirutului, lansat ca răzbunare pentru un atac cu rachetă care a ucis 12 copii în weekend.

Shukur, cunoscut și sub numele de Hajj Mohsin, a fost mâna dreaptă a liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, R-Adm Daniel Hagari, într-un briefing de marți seară.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, nu crede că un război între Israel și Hezbollah este inevitabilă și a spus că Washingtonul ar dori ca lucrurile să se rezolve într-o manieră diplomatică, relatează Reuters, citat de The Guardian.

„Am văzut multă activitate la granița de nord a Israelului, rămânem îngrijorați de potențialul acestei escaladări într-un război în toată regula. Și nu cred că această luptă este inevitabilă”, a spus Austin. „Ne-ar plăcea să vedem lucrurile rezolvate într-un mod diplomatic.” Austin a făcut aceste comentarii marți la o conferință de presă comună la Manila.

Un oficial din Gaza spune că 300 de persoane au fost ucise în atacul Israelului asupra lui Khan Younis. Mii de palestinieni s-au întors acasă marți, după ce atacul a luat sfârșit.

Agenția de apărare civilă din Gaza a declarat marți că operațiunea israeliană în și în jurul orașului a ucis aproximativ 300 de persoane de când a început săptămâna trecută.

Premierul italian Giorgia Meloni a cerut marți Israelului să nu cadă în „capcana” represaliilor, spunând că este „foarte, foarte îngrijorată” de situația din Liban și de riscul unei escalade regionale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`