Liderul Hamas care a pus la cale masacrul din Israel a fost lichidat, anunță armata israeliană

Liderul Hamas care a pus la cale masacrul din Israel a fost lichidat, anunță armata israeliană
Sursa Foto: Youtube/ Captură Video/Storyful News & Weather

Armata israeliană l-a eliminat pe Ali Qadi, comandantul „Forței Nakba” care a condus săptămâna trecută masacrul comis de Hamas, în urma căruia au murit peste 1.300 de israelieni, a anunțat IDF sâmbătă după-amiază, potrivit jpost.com.

Armata israeliană l-a eliminat pe teroristul care a coordonat masacrul Hamas

Avioanele IDF, sub îndrumarea serviciilor de informații ale Shin Bet și AMAN (Directia de Informații Militare), l-au vizat pe terorist.

În 2005, Qadi a fost arestat în urma răpirii și uciderii israelienilor și a fost ulterior eliberat ca parte a acordului de schimb Gilad Shalit.

Anunțul a venit la scurt timp după un briefing al generalului de brigadă al IDF Daniel Hagari, care a declarat presei că IDF a lovit 1.000 de locații strategice Hamas în Gaza de când a început Operațiunea Swords of Iron.

De asemenea, a eliminat zeci de teroriști Hamas, inclusiv mulți din Forța Nakba a lui Qadi.

În plus, IDF l-a asasinat pe Merad Abu Merad, care era șeful sistemului aerian Hamas, a spus sâmbătă dimineața. El a fost în primul rând responsabil pentru conducerea teroriștilor în timpul masacrului.

Hagari a subliniat că aproximativ 600.000 de palestinieni din Gaza ar trebui să se mute în sudul enclavei.

„IDF face apel la toți locuitorii orașului Gaza să-și evacueze casele, să se deplaseze spre sud pentru protecția lor și să se stabilească în zona de la sud de râul Gaza”, se arată într-un comunicat al IDF joi. „Această evacuare este pentru siguranța dumneavoastră. Întoarcerea în orașul Gaza după o notificare care confirmă [siguranța] va fi posibilă. Nu vă apropiați de gardul de frontieră cu statul Israel”.

Hagari a reiterat acest apel și a subliniat că IDF avea nevoie de rezidenți să plece, deoarece plănuia să vizeze ținte strategice ale Hamas în zonă. Hamas îi folosește pe rezidenți ca scuturi umane, punând tuneluri și buncăre sub case din orașul Gaza și în interiorul clădirilor civile.

„Nu i-am pus pe acei civili acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Jonathan Conricus, într-un briefing în engleză pe X (fostul Twitter) sâmbătă dimineață. „Nu sunt dușmanul nostru. Nu încercăm să ucidem sau să rănim niciun civil. Luptăm împotriva Hamas. Acest lucru trebuie să fie clar. Le țintim infrastructura – oriunde s-ar afla.”

„Apreciem zecile de mii care au plecat în ultimele ore”, a spus Hagari. „Oricine alege să nu plece își pune familia în pericol”.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat la New York, joi, că „acest lucru se ridică la aproximativ 1,1 milioane de oameni”, sau aproape jumătate din populația de 2,3 milioane din Gaza, o sarcină pe care ONU „o consideră imposibilă ca o astfel de mișcare să aibă loc fără consecințe umanitare devastatoare”.

Hagari a subliniat că orice mișcare a locuitorilor din Gaza din enclavă, chiar și prin Egipt, va fi coordonată cu Israelul.

Sâmbătă dimineața, luptătorii Hezbollah au tras cu o rachetă antitanc asupra trupelor israeliene. De asemenea, a trimis drone în Israel și a tras rachete sol-aer asupra unei aeronave israeliene, pe care IDF l-au interceptat rapid. Mai târziu, organizația a lansat mai multe rachete spre Muntele Dov, inclusiv rachete ghidate antitanc și obuze de mortar. IDF a răspuns și la acel incident.

De asemenea, IDF a dejucat o celulă de terorişti palestinieni care a operat sub conducerea Hezbollah şi a încercat să se infiltreze în Israel prin Liban, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)