Liderul de la Kiev împărtășește cea mai înfricoșătoare concluzie despre Vladimir Putin: „Lumea a permis apariția unui astfel de personaj”

Liderul de la Kiev împărtășește cea mai înfricoșătoare concluzie despre Vladimir Putin: „Lumea a permis apariția unui astfel de personaj”
Vladimir Putin (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mikhael Klimentyev/Kremlin Pool) și Volodimir Zelenski (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ukraine Presidency/Ukraine Presi)

După luni de luptă împotriva invaziei Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit ceea ce i se pare cel mai terifiant la omologul său rus.

Zelenski dezvăluie cea mai înfricoșătoare concluzie a sa despre Putin

Într-un interviu acordat jurnalistului britanic Piers Morgan, Zelenski a declarat că „cel mai înspăimântător lucru” în legătură cu războiul în curs de desfășurare din țara sa este faptul că Putin înțelege dezastrul pe care l-a provocat invazia Rusiei, informează Newsweek.com.

Mi se pare că cel mai înspăimântător lucru este faptul că el este, de fapt, sănătos la cap și înțelege ce face”, a transmis președintele Ucrainei.

Aș spune că aceasta este cea mai înspăimântătoare concluzie pe care o pot face – că înțelege ce face, că știe câți oameni ucide. Știe câți oameni au fost violați și de către cine, și numărul de copii uciși sau deportați”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai transmis că singurul lucru pe care l-a înțeles este că „lumea a permis ca această situație să se dezvolte, a permis apariția unui astfel de personaj” și, din această cauză, responsabilitatea pentru războiul din Ucraina revine „întregii lumi”.

Olena Zelenska: „O idee strâmbă poate arunca întreaga omenire în Evul Mediu”

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, a fost prezentă în cadrul aceluiași interviu și a declarat că a fost „ dificil de exprimat în cuvinte” ce simte ea pentru Vladimir Putin.

Nu este posibil să înțelegi cum o idee strâmbă poate arunca întreaga omenire în Evul Mediu. Chiar nu am cuvinte și chiar nu vreau să spun nimic cu voce tare, pentru că nu există cuvinte normale pentru a descrie acest lucru”, a spus prima doamnă a Ucrainei.

În timpul interviului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe premierul britanic Boris Johnson cel mai apropiat aliat al său în conflictul din Ucraina. Johnson a fost forțat recent să plece din funcție de către propriii membri ai Parlamentului.

„Am fost în contact o dată la două zile. Nu am fost conectat doar pe cale birocratică. Am putut să îl sun o dată pe zi, o dată la două zile. Când situația a devenit mai ușoară după ocuparea Kievului, am fost în contact săptămânal. Nu ca și cum am avea o conversație o dată pe lună sau o dată la șase luni”, a spus Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”