Liderul Bisericii Grecești, internat într-un spital din Atena cu COVID-19, alături de arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe a Albaniei Anastasios

Publicat: 19 11. 2020, 15:40
Foto: Twitter

Liderul Bisericii Grecești, Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei, este infectat cu SARS-CoV-2 și a fost internat într-un spital din Atena. În aceeași unitate spitalicească estespitalizat de zece zile şi arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe din AlbaniaAnastasios, care s-a îmbolnăvit de covid-19.

Liderul Bisericii Grecești, internat în spital cu COVID-19

Liderul Bisericii Grecești, Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei, în vârstă de 82 de ani,a fost testat pozitiv cu Covid-19 marţi, în urma unui test molecular, şi a făcut febră miercuri, a anunţat directorul biroului său de presă,Harris Konidaris.

”Ca măsură de precauţie, medicul său i-a recomandat spitalizarea. Azi el nu a făcut febră şi are o stare generală bună”, a adăugat el.

Simptomele nu îi pun însă viața în pericol, anunță medicii.

Informația vine după înmormântarea unui duhovnic din Biserica Ortodoxă Greacă care a murit din cauza COVID-19. Episcopul mitropolit Ioannis de Lagadas, de 62 de ani, a trecut la cele veșnice săptămâna trecută. La fel ca mai mulți înalți oficiali religioși, el a susținut că trupul lui Hristos nu poate transmite virusul. La începutul acestei luni, coronavirusul s-a răspândit într-un grup de lideri religioși sârbi, după ce un episcop a murit din cauza coronavirusului, precizeazăBBC.

Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe din AlbaniaAnastasios este, de asemenea, internat la Atena

Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Ateneise alătură unui arhiepiscop albanez care a fost transportat cu avionul la spitalul central din Atena, săptămâna trecută.

Amitnim căGuvernul grec a dispus suspendarea tuturor slujbelor religioase fizice.

Slujbele Bisericii Ortodoxe – majoritară în Grecia – continuă să fie oficiate exclusiv pentru cler.

Numai rugăciunle individuale rămân autorizate în biserici deschise publicului, în afara serviciilor religioase.

Însă bisericile din Grecia sunt criticate de la prima izolare din cauză că au călcat în picioare gesturile-barieră şi au contnuat să practice comuniunea.

Biserica insistă asupra unei absenţe a riscului unei contaminări în cursul acestui ritual în care pâinea este înmuiată în vin în acelaşi caliciu.

Guvernul a anunţat în mai multe rânduri că practicarea comuniunii ţine de ”responsabilitatea individuală”, în pofida riscurilor uneicontaminări, evocate de către unii oameni de ştiinţă.