Liderii lumii dau explicații diferite și încurcate despre implicările în dosarul Panama (VIDEO)

Liderii lumii dau explicații diferite și încurcate despre implicările în dosarul Panama (VIDEO)

Scandalul dosarelor Panama a agitat spiritele. Liderii lumii se încurca în explicații după dezvăluirile incendiare. Până acum, premierul Islandei a fost nevoit să îşi dea demisia în timp ce David Cameron a recunoscut abia după câteva zile că a deţinut o firmă offshore, potrivit B1 TV.

În Argentina, preşedintele este în defensivă după ce procuratura generală a anunţat că deschide o anchetă. Liniştea nu se va aşterne prea uşor, pentru că jurnaliştii care au pus mâna pe dosarele Panama promit noi şi noi dezvăluiri.

"Nu am ascuns niciodată că sunt un om foarte norocos, că am avut părinţi bogaţi care mi-au dat o educaţie aleasă, că au plătit mult ca să merg la şcoli foarte bune", a fost declarația lui David Cameron.

Declaraţia premierul britanic David Cameron a venit după izbucnirea scandalului. El a oferit explicaţii confuze. Mai întâi a negat, acum recunoaşte că a avut de câştigat de pe urma companiei offshore prin care tatăl său a evitat achitarea impozitelor aproape 30 de ani. După moartea lui, Cameron şi soţia au moştenit 300.000 de lire şi acţiunile firmei. Ministrul de externe al Franţei, Jean-Marc Ayrault nu crede explicaţiile lui Cameron.

Liderii lumii se încurcă în explicații pentru implicarea în dosarul Panama

#DIRECT_ONE_x5et6s#

O reacţie legată de scnadalul Panama a venit şi de la preşedintele Rusiei. Vladimir Putin nu e implicat direct, dar a ţinut să îşi apere un prieten: pe violoncelistul Serghei Roldughin. Presa internaţională a scris că acesta dirija afaceri offshore, de pe urma cărora ar fi avut de profitat şi liderul de la Kremlin.

"Şi-a cheltuit aproape toţi banii câştigaţi pe cumpărarea de instrumente din străinătate şi le-a adus în Rusia. Cu cât avem mai mulţi oameni ca el, cu atât mai bine", a spus Putin.

Şi preşedintele Argentinei Mauricio Macri al cărui nume apare în dosarul panama se apără după ce procuratura generală vrea să deschidă o anchetă.

"Vreau să vă spun tuturor încă o dată că sunt foarte liniştit, că am acţionat în cadru legal, că am spus adevărul şi că nu am nimic de ascuns", a remarcat președintele argentinian.

Jurnaliştii de la Suddeutsche Zeitung, primii care au făcut dezvăluiri spun că, pe măsura studierii celor peste 11 milioane de documente, vor ieşi la lumină şi alte nume de oameni puternici şi bogaţi, care ştiu să-şi ascundă averea şi să evite impozitele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară