Lidera extremei dreapta din Franța, Marine Le Pen spune că îl va lăsa pe noul premier al Franței, Michel Barnier, să-și vadă de treabă

Lidera extremei dreapta din Franța, Marine Le Pen spune că îl va lăsa pe noul premier al Franței, Michel Barnier, să-și vadă de treabă
Marine Le Pen/ Sursa Foto: Hepta

„Este incontestabil că Michel Barnier pare să aibă aceeași poziție ca și noi în privința migrației”, a declarat Marine Le Pen pentru cotidianul francez.

Barnier vrea oprirea imigrației non-europene timp de trei până la cinci ani

Liderul de extremă dreapta franceză, Marine Le Pen, a dat cel mai clar indiciu al ei de până acum că intenționează să lucreze cu noul prim-ministru al țării, Michel Barnier, într-un interviu acordat duminică La Tribune, citat de Politico.

„Nu dorim să-i punem obstacole”, a spus Le Pen despre alegerea președintelui francez Emmanuel Macron pentru înlocuirea lui Gabriel Attal, după alegerile din această vară.

Barnier a avut o carieră politică lungă, inclusiv ca ministru și comisar european, dar și-a făcut un nume ca negociator șef al Uniunii Europene pentru Brexit.

Poziția sa cu privire la imigrație s-ar putea dovedi critică pentru a asigura cel puțin sprijin tacit din partea extremei drepte în parlament. Barnier face parte din partidul republican de dreapta și a propus în trecut „oprirea imigrației non-europene timp de trei până la cinci ani”, o poziție apropiată de cea a lui Le Pen.

„Este de netăgăduit că Michel Barnier pare să aibă aceeași poziție ca și noi în privința migrației”, a declarat Le Pen pentru cotidianul francez.
Sprijinul implicit al liderei de extremă dreapta – sau cel puțin nerespingerea – contează din cauza aritmeticii electorale din noul parlament francez, care este împărțit în mare măsură între stânga, dreapta și centru. Numirea premierului lui Macron trebuie să poată supraviețui unui vot de neîncredere.

Gruparea de stânga, Noul Front Popular, a respins deja numirea lui Barnier, cu cel mai mare partid din alianță, mișcarea France Unbowed a lui Jean-Luc Mélenchon, ridicând acuzația că „alegerile au fost furate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`