Compania de turism spațial de lux, SpaceVIP, a anunțat că se deschid comenzile pentru cei care își doresc să ia masa în spațiu. Chiar dacă prețul este imens, locurile nu sunt suficiente.
Compania a angajat un bucătar danez cu o stea Michelin pentru a găti un meniu în spațiu. Astfel, cei care sunt curioși să încerce experiența pot beneficia de câteva ore în spațiu într-un balon special, timp în care vor servi mâncarea gătită de către unul dintre cei mai renumiți bucătari, Rasmus Munk, pentru prețul de 500.000 de dolari, scrie Economica.
Restaurantul la care Munk este bucătar-șef se află pe locul cinci în clasamentul celor 50 cele mai bune restaurante din lume din 2023. El va trebui să se gândească la un meniu pe care să îl gătească în spațiul cosmic. El spune că deși nu a stabilit încă un meniu, numărul clienților care vor să încerce experiența este foarte mare și depășește capacitatea de transport a navei.
Compania de turism spațial de lux a transmis că va organiza mai multe călătorii similare pentru a face față cererii, apoi va scădea prețul pentru ca mai multe persoane să își poată permite experiența.
Roman Chiporukha, fondator al companiei SpaceVIP, a transmis că primul grup format din cele șase se va stabili în următoarele câteva săptămâni.
Nava în care se va servi cina va urca până la 30 de kilometri deasupra Pământului , iar pasagerii nu vor avea nevoie nici de antrenament special, nici de un costum complicat. Primele zboruri de test vor avea loc luna viitoare, iar prima masa în spațiu va fi gătită în 2025, mai scrie Economica.